Zo bezorg jij als webshop unieke cadeaus!

Er zijn tegenwoordig erg veel webshops die zich richten op het verkopen van cadeaus. Dit is namelijk een erg slimme manier om geld te verdienen omdat er jaarlijks in alleen Nederland al bijna 18 miljoen mensen jarig zijn. Als jij een webshop beheerd waarbij je cadeaus verkoopt dan is het uiterst belangrijk dat je zorgt voor een goede verpakking. Daarnaast zijn er nog een aantal andere zaken waar je op moet letten.

 

Zorg voor een leuke geschenkverpakking

Als je enkel zicht hebt op het verkopen van geschenken, dan is het zeer belangrijk dat je zorgt voor een unieke geschenkverpakking. Zorg ervoor dat je klanten de keuze hebben uit verschillende soorten geschenk verpakkingen. Naast dat je hierdoor meer geld kunt verdienen, maak het voor je klanten ook leuker om een cadeau uit te kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld voor een fles drank meerdere soorten dozen aanbieden. Geef de klant bijvoorbeeld de mogelijkheid om een flessendoos met foto te bestellen. 

 

Het is uiterst belangrijk dat je ervoor zorgt dat het cadeau heel aankomt

Wanneer cadeautjes verkoopt via de webshop, is het nog belangrijker dat het desbetreffende product heel aankomt. Dit omdat men een verjaardagscadeau vaak relatief kort voor de verjaardag aanschaft. Als het cadeautje dan niet goed blijkt te zijn, is er eigenlijk al geen tijd meer om het product terug te sturen. Hierdoor stel je een klant teleur en dat is het laatste wat je wilt als eigenaar van een webshop. Om ervoor te zorgen dat je er zeker van bent dat de cadeaus heel huids aangekomen bij de klant, zou je eventueel kraftpapier in de doos kunnen stoppen. Uiteraard zou je eventueel ook voor een ander opvulmateriaal kunnen kiezen.

 

Biedt de mogelijkheid om het product dezelfde dag nog te laten bezorgen!

Als jij je nou wilt onderscheiden van de concurrent, dan is het zeer aan te raden om de klant de mogelijkheid te geven om tegen betaling het product dezelfde dag nog te laten bezorgen. Wanneer een klant dan redelijk laat was met het kiezen van een cadeau, heeft hij nu tenminste nog wel de kans om op tijd een cadeau in huis te hebben. Naast dat je jouw klant hiermee helpt, kun je hier ook extra geld mee verdienen. Hou er wel rekening mee dat dit om maximaal enkele euro’s extra winst per bestelling gaat. Wel zou je eventueel de verzendkosten kunnen verlagen als een klant nog een product koopt.