Wie draait er op voor de kosten van een fietsongeval?

Heb je ooit gedacht aan fietsen als een manier van transport? In Nederland, is dit een van de populairste manieren om op plaats van bestemming te komen. Het is ook een van de meest efficiënte en gezonde manieren. Op een fiets, kunnen mensen gemakkelijk hun weg vinden naar hun bestemming, zonder het gebruik van een auto of openbaar vervoer. Toch gebeuren er nog dagelijks erg veel fietsongevallen. 

Wanneer je letsel hebt opgelopen, kunnen de gevolgen ernstig zijn. Misschien moet je wel heel veel kosten maken voor operaties, of misschien heb je wel voor een langdurige periode revalidatiehulp nodig. Allemaal dingen die komen kijken wanneer je te maken hebt gehad met een fietsongeval. Maar wat kun je nu eigenlijk doen om al die kosten vergoed te krijgen? In deze blog bespreken we het allemaal. 

Wat kun je doen na een fietsongeval?

Het kan iedereen overkomen, je stapt op je fiets om naar school, werk of de sportschool te gaan en plotseling gebeurt er iets waardoor je ten val komt. Een fietsongeluk is iets wat je hopelijk nooit meemaakt. Helaas is het wel een risico dat je loopt wanneer je op de fiets stapt. Zeker wanneer je in het drukke verkeer rijdt, moet je extra opletten. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Soms is het niets meer dan een lichte schuiver, maar helaas zijn er ook genoeg mensen die hierdoor letsel oplopen of erger. Wanneer je ten val komt is het belangrijk om rustig te blijven en niet meteen op te staan. Kijk eerst of je letsel hebt opgelopen en of je veilig bent. 

Het is altijd goed om foto’s te maken van de schade en van het letsel. Beeldmateriaal kan tenslotte altijd goed gebruikt worden om een schadeclaim kracht bij te zetten. Daarnaast is het goed om een contactgegevens van getuigen te vragen en een schadeformulier in te vullen. Genoeg dingen om over na te denken wanneer er een fietser wordt aangereden. Het kan dan ook zeker handig zijn om hulp in te schakelen van een expert. Op zoek naar een letselschade advocaat arnhem? Een letselschade advocaat kan bijstaan in het geven van advies en het indienen van een schadeclaim. 

Er is een fietser aangereden en er ontstaat een vervelende situatie. Het is goed om dit zo snel mogelijk op te lossen. Fietsers worden volgens de wet gezien als kwetsbare verkeersdeelnemers. Hierdoor worden fietsers die door een auto worden aangereden beschermd. Het is dan ook altijd raadzaam om een schadeclaim in te dienen wanneer een fietsongeval plaatsvindt.