Vergeet die leaseauto, koop een fiets

Nederlanders zijn gek op autorijden. Twee derde van alle kilometers die worden gereisd in woon-werkverkeer worden afgelegd met de auto. Vrij onzinnig Als je je realiseert dat veel Mensen ook gewoon op fietsafstand van hun werk wonen. toch is het nog vrij lastig voor veel bedrijven om hun personeel aan het fietsen te krijgen. in dit artikel leggen we uit wat je eraan kan doen om je personeel toch te motiveren om meer te fietsen.

Maak het aantrekkelijk

Werknemers die naar hun werk fietsen bewegen hierdoor automatisch ook meer dan hun collega’s die de auto pakken. Dit is natuurlijk een enorm voordeel omdat Mensen hierdoor een stuk gezonder zijn. Voor sommige mensen is dit echter ook een nadeel omdat ze hierdoor helemaal bezweet op hun werk aankomen. Dit is natuurlijk gemakkelijk op te vangen door over te stappen op elektrische fietsen. Veel werkgevers bieden hun personeel tegenwoordig dan ook de kans om een elektrische fiets af te nemen in plaats van een leaseauto. Dit is vaak een stuk goedkoper en het scheelt ook In de bijtelling. Een andere manier om het fietsen een stuk aantrekkelijker te maken dan het autorijden is door te zorgen voor betere faciliteiten voor personeel dat op de fiets naar kantoor komt en de auto laat staan. de parkeergarage heeft nu een prominente plaatsing In het kantoor en het fietsenhok is vaak wat meer achteraf gelegen. Zorg er juist voor dat personeel dat op de fiets komt hun fiets binnen kan stallen en dat de elektrische fietsen kunnen worden opgeladen op kantoor.

Doe het samen

Als je een werksfeer weet te creëren waarbij het de norm is om op de fiets naar je werk te gaan zullen nieuwe personeelsleden ook sneller de fiets pakken. Probeer dit dan ook te bereiken door bijvoorbeeld werknemers te belonen die op de fiets komen. Je kan bijvoorbeeld werknemers die op de fiets komen een kleine bonus geven of de individuele fietstochten In het zonnetje zetten. Je kan personeel ook motiveren om samen naar werk te fietsen als bij elkaar In de buurt wonen. op deze manier maak je het een team effort, dit helpt enorm In de motivatie van personeel om te fietsen. Blijf wel realistisch. Het is niet voor Iedereen haalbaar om advies naar kantoor te komen. je kan Natuurlijk niet van personeel dat op 50 km afstand van kantoor woont vragen of ze niet eens zin hebben om op een elektrische fiets elke dag heen en weer te gaan door weer en wind. focus je dus op personeel dat dicht bij kantoor woont en probeer deze groep aan het fietsen te krijgen.