Ik heb mij gespecialiseerd in (GPS) routes in Nederland en België. De routes zijn op provincie en/of land ingedeeld, ze starten allemaal vanuit die provincie. De meeste routes zijn 'gezipt', in die *.zip-bestanden meer informatie over de route. Het is mogelijk dat u een zip-bestand niet kunt downloaden op bijvoorbeeld uw mobiele telefoon. Helaas kan ik geen rekening houden met de diverse (on)mogelijkheden van niet nader te noemen hardware.

History

Tussen november 2011 en 28 mei 2012 heb ik al mijn oude(re) routes gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd en geoptimaliseerd. In de tekstbestanden, behorend bij de routes, kunt u ook lezen wanneer de route voor het laatst door mij is gecontroleerd en hoe u de route activeert in uw (TomTom) navigatiesysteem, bijvoorbeeld als kortste of als snelste route (let op: plan ik een route als SNELSTE route en u kiest in uw TomTom voor KORTSTE, of andersom, dan klopt de route niet; helaas, hier kan niemand iets aan veranderen, aan u de (juiste) keus.

Tenzij anders vermeld geldt, dat TomTom gebruikers voor mijn routes kiezen om ze te activeren als SNELSTE ROUTE. Snelste betekent voor al mijn routes de snelste route TUSSEN 2 ELKAAR OPVOLGENDE ROUTEPUNTEN.

Per route heb ik gemiddeld 4 tot 6 uur werk, inclusief de uitvoerige controles, maar daarna kan ik een route aanbieden die op datum van (her)publicatie perfect klopt! Echter, een route die vandaag perfect is kan morgen al niet helemaal meer kloppen, bijvoorbeeld door een gewijzigde verkeerssituatie. Dat geldt voor alle routes, van alle aanbieders. Advies: controleer een route altijd voor u deze gaat rijden. Treft u onverhoopt toch een fout aan in een van mijn routes, stuur de route dan per E-mail op en ik pas hem z.s.m. voor u aan!

Een aantal routes, gemaakt na 1 augustus 2013, staan in de bibliotheek van Tyre. Ook voor die routes geldt de disclaimer van www.bikersplace.nl  In de bibliotheek van TyreToTravel treft u een kaartje van de routes aan. De routes in de biblotheek zijn in itn, trf en gpx formaat te downloaden.

Wilt u een bestaande route door mij aan laten passen? Geen probleem. Eventueel maak ik zelfs een route speciaal voor u of uw bedrijf.

Update dd 11 april 2015:

Sinds maart 2015 kondig ik nieuwe routes aan via topics in de Facebook groep 'De motorrijder'. Die routes publiceer ik weer gewoon via www.bikersplace.nl (via de pagina 'De motorrijder GPS routes'). en/of via deze (Jimdo)site, maar daar staan de routes gesorteerd op provincie.
Onder andere door afwijkend kaartmateriaal kan een gpx route, meestal bestemd voor Garmin, afwijken ten opzichte van een itn (TomTom) route. Sinds kort kan ik door een combinatie te gebruiken van Tyre en BaseCamp, een itn route (TomTom) 100% gelijk maken aan een gpx (Garmin/TomTom Rider 40/400) route. Voor een TomTom Rider 40/400 adviseer ik gpx in plaats van itn te gebruiken.

Algemeen

Elke route, ongeacht van welke site u hem heeft gedownload, moet voor vertrek worden gecontroleerd. Als met een groep een route wordt gereden volg je altijd de voorrijder, ongeacht wat jouw eigen navigatiesysteem laat zien.

Update 10 november 2015:

Ik ben bezig www.bikersplace.nl aan te passen. Dat gaat mogelijk inhouden dat de oude(re) routes allemaal gaan vervallen, omdat die vaak zo verouderd zijn dat aanpassen meer tijd vergt dan nieuwe routes te maken. Ook is de indeling van de routes op deze (Jimdo)site anders en volgens mij duidelijk dan op Bikersplace.NL, alles is nu wat overzichtelijker dan voorheen.

Update januari 2017:

 

Ik heb besloten geen nieuwe routes meer te maken. Dit neemt namelijk teveel tijd in beslag. Tijd, die ik wil besteden aan de Facebook groep 'De motorrijder'. Vanwege een explosieve stijging van het aantal leden moest ik een keus maken.