Op 7-12-2015 hebben we de oude routepagina's van Bikersplace aangepast en vanaf deze datum zijn de routes via deze pagina te downloaden.  Wegen veranderen voortdurend, kaarten, ook op uw navigatiesysteem, ook. Zorg daarom altijd voor de meest recente kaart in uw navigatiesysteem en controleer elke route voor vertrek. Pas ze aan, waar nodig.

 

Ik heb mij gespecialiseerd in (gps) routes in Nederland. De routes zijn op provincie ingedeeld, ze starten allemaal vanuit die provincie.
De meeste routes zijn 'gezipt', in die *.zip-bestanden meer informatie over de route.

Tussen november 2011 en 28 mei 2012 heb ik al mijn oude(re) routes gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd en geoptimaliseerd. In de tekstbestanden, behorend bij de routes, kunt u ook lezen wanneer de route voor het laatst door mij is gecontroleerd en hoe u de route activeert in uw (TomTom) navigatiesysteem, bijvoorbeeld als kortste of als snelste route (let op: plan ik een route als SNELSTE route en u kiest in uw TomTom voor KORTSTE, of andersom, dan klopt de route niet; helaas, hier kan niemand iets aan veranderen, aan u de (juiste) keus.
Tenzij anders vermeld geldt, dat TomTom gebruikers voor mijn routes kiezen om ze te activeren als SNELSTE ROUTE. Snelste betekent voor al mijn routes de snelste route TUSSEN 2 ROUTEPUNTEN. Andere aanbieders van GPS routes vergeten dit meestal te vermelden.

Achter alle namen van de oudere routes staat een datum, dat is de datum waarop ik de route voor het laatst gecontroleerd heb met behulp van het programma TYRE / Google Maps / Google Streetview, of (opnieuw) heb gepubliceerd. 'Mouse-Over' over een routenaam laat start en finish zien, plus de lengte van de rit.

Per route heb ik gemiddeld 4 tot 6 uur werk, inclusief de uitvoerige controles, maar daarna kan ik een route aanbieden die op datum van (her)publicatie perfect klopt! Een route die vandaag perfect is kan morgen al niet helemaal meer kloppen, bijvoorbeeld door een gewijzigde verkeerssituatie. Dat geldt voor alle routes, van alle aanbieders. Advies: controleer een route altijd voor u deze gaat rijden. Treft u onverhoopt toch een fout aan, stuur de route per E-mail op en ik pas hem z.s.m. voor u aan!

Een aantal routes, gemaakt na 1 augustus 2013, staan in de bibliotheek van Tyre. Ook voor die routes geldt de disclaimer van www.bikersplace.nl
In die bibliotheek treft u een kaartje van de routes aan. De routes in de biblotheek zijn in itn, trf en gpx formaat te downloaden.

In januari 2017 hebben we besloten om geen routes meer te maken. We moesten prioriteiten stellen en in de zeer populaire Facebook groep 'De motorrijder' ging al zoveel tijd zitten, dat we bepaalde andere werkzaamheden zoals het maken van GPS routes, moesten stoppen. Daarnaast zijn er tal van andere websites die leuke en goede routes aanbieden, dus er is keus genoeg.