Realiseer de uitbreiding van uw bedrijfslocatie zorgeloos met deze tips

Als ondernemer kom je dagelijks voor veel verschillende uitdagingen te staan. Eén van de meest positieve uitdagingen waar een ondernemer mee te maken kan krijgen is de uitbreiding van de bedrijfslocatie. Dit is vaak één van de gevolgen van een voortvarende bedrijfsvoering. Vaak is het wel zo dat de uitbreiding van een bedrijfslocatie van essentieel belang is om de groei van het bedrijf niet te remmen.

Faciliteer voldoende financiering

De uitbreiding van de bedrijfslocatie is over het algemeen een enorm grote kostenpost. Dit is voor de meeste bedrijven een uitgave die te groot is om vanuit eigen kapitaal te financieren. Op het moment dat het voor de bedrijfsvoering essentieel is om de locatie mee te laten groeien met het bedrijf dan kan een tekort aan kapitaal geen reden zijn om de plannen af te blazen. Het is in dit geval dan misschien een goed idee om de hypotheek verhogen voor verbouwing. Voordat de hypotheek bij de huidige hypotheekverstrekker wordt verhoogt, kan het verstandig zijn om uit te zoeken wat de actuele hypotheekrente is bij de diverse verstrekkers. Op deze manier zijn zowel ondernemer als bank er van verzekerd dat de kans klein is dat de hypotheek in een later stadium wordt verlegd naar een andere hypotheekverstrekker.

Durf knopen (verstandig) door te hakken

De uitbreiding van een bedrijfslocatie is een ingewikkeld proces. Als ondernemer sta je in deze situatie voor talloze beslissingen, elk met een eigen gevolg. Het is lastig om de volledige uitkomst van beslissingen te doorgronden. Toch is het van essentieel belang dat er niet te lang wordt stil gestaan bij de verschillende opties. Het is belangrijk om daadkrachtig beslissingen te maken om op die manier het proces niet te veel te vertragen. Tijdens het plannen van de uitbreiding is het belangrijk om vast te houden aan de kern van de bedrijfsvoering en de toepassingen van de ruimte. Zorg er voor dat het personeel de kans krijgt om op een fijne manier te werken op de vernieuwde locatie. De verbouwing of uitbreiding van een bedrijfspand is de uitgelezen kans om de werkplek een fijne plek te maken voor personeel en klanten. Op deze manier komt iedereen graag op de locatie, hetgeen weer goed is voor de klantervaring en werksfeer. Een ander belangrijk aspect is de toekomstbestendigheid van de locatie. Als het in de lijn der verwachting ligt dat het bedrijf op lange termijn blijft doorgroeien dan is het verstandig om hier ook rekening mee te houden in de vormgeving van de plannen van de verbouwing.