Belangrijke informatieve topics van de tijdlijn van 'De motorrijder' kun je hier terugvinden, in willekeurige volgorde.       Ctrl F = zoeken.


5 mei 2018:

Onderwerp: reclame

Trefwoorden: reclame adverteren advertentie ondernemer commercieel commerciële bericht berichten zakelijk links bedrijf bedrijven

 

Reclame!

Geachte ondernemers, werknemers van die ondernemers en 'de rest' die 'iets heeft met een bepaald bedrijf te maken heeft':
even (en nogmaals, voor de zoveelste keer) voor alle duidelijkheid het volgende:

Vanaf het begin van 'De motorrijder' vindt 'Beheer' het (meestal) goed dat een commercieel bericht of reactie wordt plaatst, in veel andere groepen hoeft men dit niet eens te proberen.

Helaas zijn er leden/bedrijven die, vaak ondanks herhaalde waarschuwingen, keer op keer toch links naar hun bedrijven en/of producten blijven plaatsen, vaak meerdere keren op een dag, vaak zelfs in meerdere topics. Dat is niet de bedoeling! Een ondernemer mag van ons maximaal 1x per dag een commercieel bericht plaatsen. Geweldig toch, die gratis reclame? Kost dus niets en het bereik is enorm! Jammer als men misbruik van onze goedheid maakt.

Vergeet niet dat bij herhaalde constatering van dat misbruik door 'Beheer' passende maatregelen kunnen worden genomen, bijvoorbeeld blokkeren van het desbetreffende lid. 
Ook bij herhaalde klachten aan het adres van 'Beheer', door 'gewone leden', over een ondernemer of diens product(en), aarzelen we niet om tot gepaste maatregelen over te gaan.

Dat we vanaf het begin commerciële berichten toestaan van ondernemers die lid van onze groep zijn, komt, omdat vaak sprake is van een win-win situatie. Vaak komen ondernemers namelijk met leuke aanbiedingen en die willen we onze leden niet onthouden. Omdat we vinden dat ondernemers die lid zijn van deze groep wel wat voordeel van hun lidmaatschap moeten hebben, zijn we niet gek op links naar bedrijven die GEEN lid zijn van onze groep. We accepteren met tegenzin dus links naar 'Ali' en vergelijkbare bedrijven! Niet vreemd opkijken als 'Beheer' dergelijke links verwijderd!

Werk mee en voorkom dat we je moeten blokkeren! Betaald adverteren kan op Bikersplace.nl, de website achter 'De motorrijder'.

En tot slot: je bent het met ons eens, of niet. Zo makkelijk is dat, maar we gaan geen regels aanpassen omdat misschien 1% van onze leden dat wil.


12 juli 2017:

Onderwerp: blokkeer nooit een beheerder/moderator

Trefwoorden: blokkeren moderator beheerder 

 

Als we merken dat jij een beheerder of moderator hebt geblokkeerd zetten we je uit de groep en blokkeren we jou. 
Je kunt dan geen berichten op 'De motorrijder' meer lezen, je kunt de groep zelfs niet meer vinden.
Dit is al vaker bekend gemaakt.
De reden is dat een beheerder/moderator altijd met jou contact moet kunnen opnemen en als je hem/haar blokkeert lukt dat niet.


26 juli 2017:
Onderwerp: iedereen is welkom in deze groep
Trefwoorden: spelregels iedereen welkom respect

Naar aanleiding van het topic van Wil Geraads.

Punt 07 van onze spelregels voor deze groep luidt: iedereen is welkom in deze groep. Dus wie je ook bent, wat je ook doet of gedaan hebt, of je blank, zwart, moslim of christen bent, het maakt niet uit. Of je nu een 50cc motorfiets rijdt of een 1800 of nog zwaarder, een Kreidler hebt of een Harley Davidson... je bent welkom! (Bron: onze eigen site achter 'De motorrijder': www.bikersplace.nl) Bij ons ben je ook welkom als je een brommertje, scooter, quad, trike of weet-ik-veel-wat hebt, het aantal wielen doet er hier niet toe. Iedereen kiest namelijk dat, wat hij/zij leuk en/of mooi vindt en kan betalen.

Lijkt me duidelijk!

Het is dus echt niet nodig, zoals sommige leden blijkbaar vinden, om iemand of iets af te kraken, te beledigen. Daarom vind ik het topic van Wil Geraadserg goed en heb ik het als onderwerp voor vandaag gekozen. De een gaat makkelijker om met commentaar dan de ander, de een kan er ook beter tegen dan de ander. Denk na voor je een reactie plaatst. Niet alles moet altijd serieus, maar we kunnen elkaar wel met wat respect behandelen.

'De motorrijder' wordt door alle leden gemaakt en in stand gehouden. De moderators kunnen onmogelijk alle reacties lezen maar iedereen doet z'n best om deze groep voor zoveel mogelijk motorrijders leuk te houden. Vanwege de vele ongepaste reacties heb ik zojuist wel weer een topic moeten verwijderen. Jammer. Kom op mensen, we zijn volwassen!

Fijne dag allemaal


30 juli 2017:

Onderwerp: we plaatsen geen berichten van ongevallen (met dodelijke afloop)

Trefwoorden: ongeval ongevallen bericht berichten 

 

We plaatsen uit respect (voor familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer) geen berichten van ongevallen (met dodelijke afloop).
Het is namelijk niet uitgesloten dat familie van een omgekomen motorrijder het overlijden van zoon of dochter via Facebook vernam, voor dit hen via de officiële weg werd medegedeeld, 'De motorrijder' wil dit in elk geval voorkomen.

 


31 juli 2017:

Onderwerp: reacties die je niet aanstaan

Trefwoorden: lid leden blokkeren klacht klachten

 

Beste leden,

als een reactie van een ander lid je niet aanstaat kun je dat andere lid gewoon blokkeren.
Dat is vaak beter dan in discussie gaan.

Als een reactie van een ander lid je niet aanstaat kun je dat echter ook aan een moderator melden. We bekijken dan of de klacht volgens 'beheer' terecht is. We kunnen dan het bewuste topic verwijderen, reacties verwijderen en/of uitschakelen, maar we kunnen ook het lid dat 'buitenproportioneel reageert' uit de groep verwijderen.
Waarschuwen doen we niet (meer), omdat we allemaal volwassen zijn en heel goed (moeten) weten wat kan en wat (hier) niet kan.

 

We willen de groep voor iedereen (!) leuk houden en daarom heb ik besloten dat als 'beheer' 5 of meer klachten over een ander lid ontvangt, dat we dan het bewuste lid zonder enige kennisgeving uit de groep verwijderen. Al dan niet tijdelijk.


19 augustus 2017:

Onderwerp: goede doelen

Trefwoorden: goed goede doel doelen

 

Beste leden, wij ontvangen vrij veel verzoeken om een bericht te plaatsen voor, bijvoorbeeld, een crowdfunding actie voor iemand die een nieuwe rolstoelbus nodig heeft, voor mensen die een traplift nodig hebben, voor 'meneer Jansen' die een bijstand uitkering heeft en dringend geld nodig heeft om de operatie van zijn zieke hond te kunnen betalen en ga zo maar door.....

Hoe goed zulke topics ook bedoeld zijn, we kunnen ze niet plaatsen omdat ze meestal niets met motorrijden te maken hebben. Als we ze dan wel plaatsen is het hek van de dam, dan volgen er meer, veel en veel meer..... en zal deze groep vanzelf ophouden te bestaan omdat we een goede-doelen-pagina zijn geworden. We zijn echter niet van plan onze eigen groep om zeep te helpen.

 

Geen begrip voor ons standpunt? Jammer. We beseffen wel degelijk dat we met deze groep een enorm bereik hebben en dat het aantrekkelijk is om deze groep voor bepaalde dingen te gebruiken. Of te misbruiken.


18 augustus 2017:

Onderwerp: sponsoring

Trefwoorden: THE DISTINGUISHED GENTLEMAN’S RIDE / sponsor sponsoring

 

Hoe goed het doel ook is, wij plaatsen geen berichten met betrekking tot sponsoring voor deze rit. We hebben, afgaand op het aantal berichten dat we ontvangen, heel veel leden die via 'De motorrijder' vragen om gesponsord te worden. Met een beetje pech hebben we straks op onze tijdlijn 'tig' van die berichten onder elkaar staan en dat vinden we niet acceptabel. Ook is gebleken dat iemand zich 'vandaag' als lid van 'De motorrijder' aanmeldt en meteen een topic wil plaatsen voor sponsoring..... we zijn wel goed maar niet gek. Daar trappen we dus niet in.


16 augustus 2017:

Onderwerp: te koop (een 'te-koop-bericht' delen)

Trefwoorden: koop kopen verkoop verkopen Marktplaats advertentie adverteren delen

 

Te koop.....

Hartstikke leuk dat X een topic van Y wil delen, maar wij vinden dat Y zelf zijn/haar motor (of dergelijke) te koop moet aanbieden. Y kan en mag namelijk gewoon lid worden van 'De motorrijder', da's helemaal gratis en het blijft gratis.

We zien steeds vaker ook berichten, afkomstig van, of met een link naar, Marktplaats of andere (commerciële) advertentie site...... plaatsen we dus niet, zie tekst in de groepsfoto! Tekst in de groepsfoto niet gezien? O jee! Maar goed, je weet nu waarom je advertentie niet is geplaatst. Tenzij je dit bericht ook niet leest


16 augustus 2017:

Onderwerp: uitnodigingen (voor evenementen)

Trefwoorden: evenement evenementen uitnodigen uitnodiging uitnodigingen

 

Beste mensen, nu alweer 12 uitnodigingen voor deelname aan evenementen, maar het spijt me, hoe goed ook bedoeld, ik moet ze bijna allemaal afslaan. Er gaat een beetje veel vrije tijd in andere dingen zitten Onder andere in werken


10 augustus 2017:

Onderwerp: topic of reactie niet geplaatst, of verwijderd

Trefwoorden:topic reactie verwijderd niet geplaatst vinden terug terugvinden

 

Waarom is mijn topic of reactie niet geplaatst of is het verwijderd?

Dat kan diverse oorzaken hebben. Zo plaatsen we bijvoorbeeld standaard geen berichten waar geweld in voorkomt, we plaatsen geen berichten met links naar bijvoorbeeld Marktplaats, we plaatsen geen zogenaamde 'foto's-met-domme-tekst', enzovoort.

Reacties worden bijvoorbeeld verwijderd als we vinden dat die onacceptabel zijn, bijvoorbeeld als sprake is van een 'val-maar-hartstikke-dood-reactie'.

Een topic kan verwijderd worden als de reacties bijvoorbeeld uit de hand lopen, een topic wordt niet geplaatst als het er al recent heeft opgestaan.... vaak is het handig om eens wat verder de tijdlijn te bekijken.

Bij twijfels over verwijderen of reacties uitschakelen overleggen de moderators onderling.


20 augustus 2017:

Onderwerp: je bent geblokkeerd

Trefwoorden: blok blokkeren geblokt geblokkeerd

 

Blok!

Nog maar een keer!
Als je 'vandaag' een Facebook account hebt aangemaakt en je wilt als een van de allereerste dingen, dus nog voor je je vrienden, familieleden en bekenden toevoegt, lid worden van onze groep, dan vinden we dat zo asociaal dat we je meteen en zonder berichtgeving blokkeren!
NIETS kan belangrijker zijn dan familie, vrienden en bekenden! 
Tenzij je wilt gaan spammen natuurlijk.....

 

Voorbeeld van vandaag 20 augustus:


21 augustus 2017

Onderwerp: beschermende kleding

Trefwoorden: beschermende kleding helm verplicht verplichting 

 

Waarom wij geen topics plaatsen over het al dan niet dragen van beschermende kleding tijdens het motorrijden? Die vraag is makkelijk te beantwoorden.

Een helm is tijdens het motorrijden verplicht (volgens de Nederlandse wet, in andere landen gelden wellicht andere regels maar die hoor je als je daar woont ook te kennen), dus die moet je dragen als je met je motor de openbare weg op gaat.
Dat wil dus zeggen dat je ook in korte broek, een jurkje, zonder handschoenen, in T-shirt, in je BH, met teenslippers enzovoort, mag rijden. Niet verstandig, maar, en nu komt het: dat weten we allemaal, want we zijn niet dom!
Iedere motorrijder weet dat het dragen van beschermende kleding een stuk extra veiligheid betekent.
Maar niemand, tenzij de wet wordt aangepast, kan een ander verplichten om beschermende kleding te dragen, tijdens het rijden.
In veel topics zien we vaak de meest vreemde, soms domme, reacties over het wel of niet dragen van beschermende kleding. Vaak zien en zagen we eindeloze discussies. En om die te voorkomen plaatsen we geen berichten over beschermende kleding. Dit soort discussies zijn onnodig en onzinnig.
Gewoon omdat we weten dat tijdens het rijden (volgens dus de Nederlandse wet) alleen een helm verplicht is.
Het is verstandig ieder zijn/haar eigen keus te laten maken. Laat iedereen dat gewoon doen.
Wat we wel kunnen doen is een advies geven, een advies is vrijblijvend.
Ik adviseer dan ook om tijdens het rijden een helm en beschermende kleding te dragen.... ik, als echtgenoot, vader en opa.
Maar iedereen mag mijn advies negeren.


22 augustus 2017

Onderwerp: bijlage niet beschikbaar

Trefwoorden: bijlage bericht niet geplaatst beschikbaar openbaar vrienden

 

 


26 augustus 2017

Onderwerp: reageren kan ook op een normale manier

Trefwoorden: reageren reactie reacties gedrag respect mening 

 

Wij zijn 'De motorrijder'!

Wij, want 'De motorrijder' maken we met z'n allen! Zonder bijdrage van de leden geen topics en geen reacties.....
alleen erg jammer dat, zoals afgelopen dagen in diverse topics weer het geval bleek te zijn, sommige leden zich blijkbaar niet kunnen gedragen en, laat ik het zo zeggen, een ander lid 'aanvallen'!
Aanvallen, omdat een reactie hen niet aan staat, omdat men meent iemand te moeten corrigeren omdat die schrijffouten (!) maakt, omdat X toevallig een Harley rijdt (omdat hij die kan betalen) en er niet tegen kan dat Y een MP3 heeft. Echter, MP3 rijders, quad- en trike rijders, bromfietsers, scooter rijders.... allemaal zijn ze welkom in deze groep. Gewoon omdat we allemaal van motoren houden, want anders had je beter voor een andere groep kunnen kiezen. 
Meningen verschillen en je hoeft geen goede vriendjes of vriendinnetjes te worden met elkaar, je mag mij als oprichter van de groep zelfs haten, maar laten we proberen op een normale manier te reageren op weet-ik-veel-wat-allemaal!
Proberen? Nee, dat moet! Kleine moeite namelijk. Discussies mogen best heftig zijn, maar er hoeft niet gescholden of gevloekt te worden en zeker 'enge ziektes' zijn 'not done'. Doe je dat toch en ontvangen we meerdere klachten over een lid, dan zetten we hem/haar uit de groep. Soms is het beter zelf te vertrekken, zeker als je je niet thuis voelt in deze groep. We houden je niet tegen en de meeste andere leden zullen ook blij zijn dat je al dan niet vrijwillig bent opgestapt.
Bam! Recht voor z'n raap!

 

Maar toch wens ik jullie allemaal een fijn en goed weekend. Doe voorzichtig als je gaat rijden, want er zitten straks weer genoeg 'zondagsrijders' op de weg, die je misschien niet eens zien of horen.


27 augustus 2017

Onderwerp: pech, stoppen om te helpen

Trefwoorden: pech hulp help stoppen pechlamp waarschuwen waarschuwing lamp knipperlicht alarm 

 

Pech? Dubbel pech, want niemand stopt?

Vooral de laatste tijd is het wel of niet stoppen bij een motorrijder (m/v) die (mogelijk) met pech staat, een hot item. Er zijn meerdere topics aan dit onderwerp besteed.
Het is goed mogelijk dat iemand doorrijdt, terwijl de motorrijder met pech verwacht dat hij/zij stopt. Waarom iemand doorrijdt kan allerlei redenen hebben, daar gaan we niet verder op in.

DE vraag die vaker gesteld is, is hoe je kunt zien dat iemand pech heeft. De helm achter je motor leggen is geen goed idee (maar da's mijn mening).

Dit ding, zie afbeelding, kocht ik zelf vorig jaar bij de Action, voor nog geen 5 euro. Als iedere motorrijder nu eens dit apparaatje koopt en meeneemt (neemt heel weinig plaats in), dan kan dit apparaatje altijd en iedereen laten zien dat iemand met pech staat. Diverse instelmogelijkheden, maar knipperende lampjes betekent dan 'pech, svp even stoppen' en een lamp die constant brandt betekent dan 'pech, maar ik heb geen hulp (meer) nodig, je hoeft niet te stoppen'.
Wel massaal ditzelfde dingetje aanschaffen, dan komt er een eenheid in een mogelijk nieuw op te zetten 'pechhulpsysteem'.

NB: 't Is maar een idee en zoals altijd: niemand hoeft het met mijn idee eens te zijn. Feit is dat het dingetje magnetisch is, maar dat je het ook op bijvoorbeeld op of voor je achterband kunt leggen.

De hier genoemde prijs is veel te hoog, da's een feit. Informeer eventueel bij de Action?

https://www.debrandweershop.nl/a-44112786/veiligheidsverlichting/combi-flare-pechlamp-batterij-amber-licht/


28 augustus 2017

Onderwerp: jouw reactie

Trefwoorden: reactie reageren beleid spelregels goepsregels

 

Jouw reactie

Helaas moeten we weer een keer ingrijpen.

Reageren kan (meestal), mag, maar hoeft zeker niet. Als je toch reageert, houd het dan netjes. Probeer het tenminste, om jouw reactie netjes te houden. Beledigen is nutteloos, zinloos en onacceptabel. Net als schelden, discrimineren en 'met enge ziektes smijten'! Dat doe je maar in een andere groep! Zie ook onze spelregels op bikersplace.nl

Als 'beheer' 2x constateert dat je, laten we het netjes zeggen, op ongepaste manier reageert, dan zetten we je zonder enige berichtgeving uit onze groep. Je mag ook zelf vertrekken. Als we meer dan 2 klachten over iemand ontvangen en die klachten zijn volgens 'beheer' terecht, dan zetten we je ook uit de groep.

Gewoon omdat we niet alles meer pikken! Deze groep moet voor iedereen leuk blijven. Deze groep wel! Je leeft je met jouw ongepaste reacties maar uit in 'die andere groep'!

Aanvulling: de eerste persoonlijke berichten komen er al aan, via de FB Chat. Beste allemaal, ben je het niet eens met ons beleid, dan verlaat je toch de groep? Persoonlijk blijf ik nooit ergens, als ik het daar niet naar mijn zin heb! Ja, dan kan je boos zijn, maar dat maakt me persoonlijk niet uit. Je mag me zelfs hartstikke gek vinden. Dat wordt toch pas kritiek als een arts het me vertelt  Feit, ik heb wel het lef op te treden als het blijkbaar moet.


1 september 2017

Onderwerp: Link naar een besloten groep

Trefwoorden: Facebook besloten groep link

 

Link naar een besloten groep.

Wij plaatsen geen link naar een besloten Facebook groep. 
De reden, hoewel we eigenlijk niet verplicht zijn om uit te leggen waarom we zo'n link niet plaatsen:
we willen kunnen controleren wat er zich zoal in een groep afspeelt, wat het precies voor groep is. 
In een besloten groep kunnen we niets controleren zonder eerst zelf lid te worden...... pas dan kunnen we bijvoorbeeld reacties van leden bekijken. 
Geen zin in en geen tijd voor.


2 september 2017

Onderwerp: De agent

Trefwoorden: agent politie 

 

De agent

Helaas heeft 'beheer' vandaag weer eens de reacties in een topic moeten uitschakelen, waarna ik later besloten heb het hele topic maar weg te halen, vanwege de vele negatieve, onzinnige en kwetsende reacties.

Dat 'volkomen los gaan in een topic dat over politie gaat', vinden we nergens op slaan. Iemand is agent en heeft daar zelf voor gekozen; geen buurman die tegen hem gezegd zal hebben 'Vandaag vind ik dat jij agent moet worden'. Hij/zij doet gewoon zijn/haar werk en heeft echt niet spontaan jou als doel gekozen. 
Waarschijnlijk hebben een aantal leden negatieve ervaringen met 'de politie' en is voor hen een agent een agent, een agent die in hun ogen niets goed kan doen. Tot hij jouw leven blijkt te kunnen redden.

Tja, die boete die je hebt gehad, heb je zeer waarschijnlijk aan jezelf te danken. Ik heb geen gas gegeven, ik heb niet met jouw motor gereden. Accepteer die bon gewoon en accepteer dat 'de agent' zijn werk doet. Hoe jij ook denkt over dat werk.

Of je 'de agent' nu wel of niet mag, laten we iedereen toch gewoon in hun waarde laten. Laten we dus gewoon, op een normale manier, ook in dat soort topics reageren. Wel zo leuk voor iedereen, voor de andere leden van deze groep. Wil je helemaal los gaan en vind je dat je toch op ongepaste manier moet reageren, doe dat dan in 'die andere groep', wij zijn hier niet weg van. De meest leden in deze groep trouwens ook niet.

Tja, ook ik heb natuurlijk wel eens een boete gehad. Eigen schuld. Ook ik was toen kwaad. Kwaad op mezelf omdat ik het geld van de boete liever ergens anders aan had besteed. Maar al mijn boetes waren terecht. Dus dan moet ik niet zeiken maar ze gewoon accepteren en zeker de bewuste agent(en) niet aanvallen op hun gedrag. Ze hadden immers gelijk


3 september 2017

Onderwerp: Waar is mijn bericht gebleven?

Trefwoorden: bericht topic vinden zoeken spam spammen verversingsgraad 

 

Waar is mijn bericht gebleven?

'De motorrijder' heeft een hoge 'verversingsgraad'. Het kan dus zijn dat een zojuist geplaatst bericht binnen een paar minuten een eind gezakt is op de tijdlijn omdat er bijvoorbeeld na jouw bericht een aantal nieuwe zijn geplaatst.

 

Je kunt echter altijd de zoekfunctie gebruiken, zodat je, als je daar jouw naam intypt, je bericht terug kunt vinden. 'Kunstmatig' ervoor zorgen dat jouw bericht hoog op de tijdlijn blijft staan? Ja, dat kan, maar als 'beheer' merkt dat je dat doet, dan bestaat de kans dat we je uit de groep zetten wegens 'spammen'.... schrale troost: je bent dan niet de eerste :-)

 


30 september 2017

Onderwerp: motor het hele jaar gebruiken

Trefwoorden: motor winter heel jaar vriezen pekel kou koude wintermaanden maanden

 

Wie gebruikt er zijn/haar motor ook in de wintermaanden?

De tijd van dit soort topics schijnt weer aangebroken te zijn. Laten we deze berichten maar niet gaan plaatsen want met een beetje pech hebben we er straks zeker 5 tot 10 onder elkaar staan.

Vaak worden dan ook nog min of meer dezelfde reacties in een topic geplaatst. Dat wordt dan een saaie boel.

Zoek in de Facebook groep De Motorrijder het topic van Arno Ooms van 28 september 23:07 uur en plaats daar je 'ik-rijd-in-de-winter-door-reactie'.


POLL

 

Een Poll plaatsen kan leuk zijn.

KAN, want als je ziet dat mensen zelf opties toevoegen kan de lol er ook snel af zijn.

 

Daarom plaatsen we op De Motorrijder geen Polls waar andere leden van de groep opties aan toe kunnen voegen!


8 oktober 2017

Onderwerp: reclame

Trefwoorden: reclame advertentie adverteren advertenties mededeling commercieel

 

Reclame

De Motorrijder is, denk ik, razend populair. Dus is het ook een geweldige pagina voor reclame/advertenties. 
Het spreekt vanzelf dat we dit soort mededelingen (zie afbeelding) niet gaan plaatsen, ongeacht de tekst die erbij staat.
Dan zou je zelfs reclame kunnen maken voor bloembollen... "Kijk ze eens bloeien, die bollen van Bollen uit Boldorp. Die bloeien zo mooi dat iedere motorrijder er wel mee op de foto wil"
Leuk bedacht, maar ook dat heeft niets met motorrijden te maken, vinden wij. We gaan er vanaf nu veel beter op letten en we gaan dus dus veel meer dingen afkeuren, gewoon omdat het veel te gek wordt. Jij als adverteerder/spammer gaat NIET van ons en van deze groep profiteren! Zien we reclame als reactie in een topic en merken we dat iemand zoiets vaker doet, dan blokkeren we die persoon, zonder pardon, omdat we dat als spam (gaan) zien.
Iedereen, dus ook de ondernemers in deze groep, mag 2 berichten per dag plaatsen, dus ook commercieel, zolang het maar echt iets met motorrijden/motoren te maken heeft. Aan adverteren op De Motorrijder doen we niet, we plaatsen slechts mededelingen 
Adverteren op bikersplace.nl is wel mogelijk.

Heb je bijvoorbeeld een webshop en heb je daar toevallig slechts een paar dingen voor een motorrijder op staan? Jammer, ook dan plaatsen we jouw bericht niet. Want als we dat wel doen kan ook de bloembollenhandelaar iets slims bedenken 


21 november 2017

Onderwerp: MC's

Trefwoorden: MC's MC Motorclub Motor Club

 

MC's

Al in de eerste maanden na het opstarten van 'De motorrijder' hebben we afspraken gemaakt met (vooraanstaande leden van) MC's dat wij in deze groep geen berichten over MC's plaatsen, TENZIJ een bericht rechtstreeks van een MC komt en men vooraf aan mij laat weten DAT men iets wil en gaat plaatsen. Uiteraard houden we ons aan die gemaakte afspraken, al zolang deze groep bestaat. Daar heb je begrip voor, of niet. Zo simpel is dat.

Maar we tolereren ook niet dat het ene lid van een MC, of iemand die zich als lid van een MC voordoet, een (mogelijk) lid van een andere MC hier, in deze groep, 'op zijn nummer zet' en 'aanvalt'! MC's hebben regels waar leden zich aan moeten houden, 'De motorrijder' heeft ook regels. Wij respecteren de regels van een MC, wij verwachten ook wat begrip voor onze regels.

Dus worden hier geen 'onderlinge meningsverschillen uitgevochten', laat dat voor iedereen duidelijk zijn. Iedereen mag en kan lid worden van deze groep en met iedereen bedoel ik echt iedereen. Maar laat het niet zover komen dat we weer een aantal reacties of zelfs een heel topic moeten verwijderen. Ik respecteer de regels van een MC, vriendelijk doch dringend verzoek ook de regels van 'De motorrijder' te respecteren.

En last but not least: als je geen lid bent van een MC koop je geen producten bij bijvoorbeeld AliExpress, waarop 'colors' staan! Dat is tegen de regels van elke MC. Dus plaatsen wij ook geen links naar 'dat soort fllauwekul'. 
Hoe je ook denkt over een MC.... respecteer gewoon hun regels. En de onze ook heel graag.

Reageren kan uitsluitend via info@bikersplace.nl
Reacties worden beantwoord als ik daar tijd voor heb.

Hav'a naizzz day!


3 december 2017

Onderwerp: bewegende GIF plaatjes

Trefwoorden: GIF, afbeelding, plaatje, filmpje, animated, bewegend

 

Zullen we het leuk houden?

 

Veel leden storen zich aan die idiote gif-plaatjes die in 99% van de gevallen nergens op slaan, als reactie in een topic. Niet plaatsen dus. We proberen wat serieuzer over te komen dan 'een andere groep'. Plaats je wel van die 'animated gif bestanden', dan verwijderen we die en bij herhaling loop je de kans uit de groep gezet te worden.Deze regel hanteren we trouwens al een hele tijd. Ook nu geldt weer dat je het met een beslissing van 'Beheer' niet eens hoeft te zijn.

 


16 december 2017

Onderwerp: contact opnemen met andere leden uit één van onze groepen

Trefwoorden: contact messenger berichten pb pm spam spammen lastigvallen

Topic (copy/paste):

Belangrijke info

Een aantal van onze leden blijkt vrij fanatiek en ongevraagd lastig te worden gevallen met privé berichten, afkomstig van andere leden uit onze groep, die proberen op deze manier klanten te werven voor het bedrijf waarvoor ze blijkbaar werken.
'Beheer' en de leden die ongevraagd de PB's hebben ontvangen, zijn van dit soort praktijken niet gediend en daarom hebben we besloten die leden per direct uit de groep te zetten en op geen enkele manier meer aandacht te besteden aan het desbetreffende bedrijf plus de firma waarmee dat bedrijf op haar beurt samenwerkt.

(einde copy/paste).

Vervolg1: schriftelijk contact opgenomen met het bewuste bedrijf. Nu dus wachtend op hun reactie.


14 februari 2018

Onderwerp: GIF afbeeldingen

Trefwoorden: gif plaatjes afbeeldingen animated bewegende

'Animated' GIF plaatjes...

... slaan, zeker als ze als reactie in een topic geplaatst worden, in 999 van de 1000 gevallen totaal nergens op en daarom willen we ze in onze groep niet zien. Zie Bikersplace.nl voor de spelregels. 
We vinden die afbeeldingen ook vervuiling van de tijdlijn en kinderachtig. 
Met onze mening kun je het eens zijn, of niet. Zo simpel is dat.

We gaan binnen niet al te lange tijd dan ook over tot verwijderen van iedereen die ze toch (nog steeds) plaatst. Had je maar moeten lezen. Kost ons teveel tijd om te blijven controleren op dit soort flauwekul. Die afbeeldingen plaats je maar in een andere groep.


10 maart 2018

Onderwerp: Sleutelhangers TE KOOP

Trefwoorden: sleutelhangers gadgets ali express handel

Steeds vaker zien we dat er wordt geprobeerd via deze groep sleutelhangers en andere 'gadgets' te verkopen. Aan deze blijkbaar zeer lucratieve handel werken we niet (meer) mee. Het loopt langzamerhand de spuigaten uit. We zijn een non-profit openbare Facebook groep, we steunen de ondernemers die lid zijn van onze groep, en dan houdt het zo ongeveer op. Afbeelding komt van 'Ali', waarschijnlijk worden ze daar massaal ingekocht en via deze groep te koop aangeboden tegen '+ 100% winst prijzen'.


31 maart 2018

Onderwerp: TE KOOP

Trefwoorden: te koop, advertentie, verkopen

Te koop:

In dit geval helemaal niets. Maar als je op De Motorrijder iets te koop aanbiedt, dan moet dat 'iets' wel van jezelf, of van iemand anders die lid is van deze groep, zijn. Iets te koop aanbieden 'dat van een vriendin van een goede kennis van jezelf' is, terwijl die persoon geen lid is van De Motorrijder, dat doen we dus niet. Iedereen kan GRATIS lid van deze groep worden en als dat blijkbaar teveel moeite is.....

Denk je eens in.... als we ook hiervoor een uitzondering gaan maken voor iemand, dan hebben we straks een advertentiepagina met duizenden advertenties van mensen die GEEN lid zijn van De Motorrijder. Lid zijn moet op de een of andere manier wel enig voordeel opleveren.


1 april 2018 (en dit is geen grap)

Onderwerp: LID worden

Trefwoorden: lid worden, geen profielfoto, geen omslagfoto, niets te zien op pagina, geen vrienden

 

Geen profielfoto, geen omslagfoto, geen vrienden en 'vandaag of zeer recent' pas een Facebook account aangemaakt?

Dan blokkeren we je direct, zonder berichtgeving. Zie www.bikersplace.nlvoor informatie over De Motorrijder.

Als een van de eerste dingen nadat je een FB account hebt aangemaakt, lid willen worden van onze groep(en)? Zonder dat je eerst de moeite hebt genomen een profielfoto en omslagfoto te plaatsen?? Zonder dat je eerst familieleden, vrienden en bekenden hebt uitgenodigd om (Facebook)vrienden met je te worden? ASOCIAAL, vinden we zoiets!

Waarom is onze groep zo ontzettend belangrijk voor je? Dat kan gewoon niet. Alleen spammers doen zoiets vaak..... en daar zitten we niet op te wachten!