Het merk Mercedes-Benz

Veel mensen hebben er waarschijnlijk wel van gehoord, het merk Mercedes. Het is een populair en bekend automerk en ook actief in de sportwereld. Daarnaast hebben ze veel bekende mensen aan hun merk gekoppeld en produceren ze natuurlijk ook auto’s en bedrijfswagens zoals de C-klasse en de Mercedes Vito. Wil je graag meer weten over het merk Mercedes, over de ontstaansgeschiedenis en andere leuke feitjes? Lees dan snel verder, want in dit artikel wordt het besproken.

Hoe is Mercedes-Benz ontstaan?

Het populaire automerk is ontstaan door een combinatie van twee grootheden. Carl Benz bouwde zijn eerste voertuig in 1885, waarna hij patent aanvroeg voor zijn gebouwde voertuig. De andere tak, namelijk de Mercedes tak, is opgericht door Gottlieb Daimler. Hij bouwde tussen 1886 en 1903 diverse auto’s en na 1903 ging hij verder onder de naam Mercedes. Deze naam is afgeleid van de dochter van een Hongaars Oostenrijkse consul. Later zijn de twee takken gefuseerd. Dit betekent dat ze vanaf 1926 officieel verder gingen als Mercedes-Benz. Het logo werd toen ook ontworpen en bedraagt nog altijd de driepuntige ster die verwijst naar motoren die kunnen worden gebruikt op het land, in de zee en in de lucht. Opvallend is nog het verhaal dat de ronde doet over het logo. Het zou namelijk eigenlijk ook nog een vierde punt moeten hebben. Deze vierde punt zou dan verwijzen naar de ruimte.

Ontwikkelingen binnen Mercedes

Mercedes heeft behoorlijk wat ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van technologie. Zo hebben ze een tijd lang fietsen gemaakt, omdat de concurrentie op de automarkt in de jaren 20 erg fors was. Doordat het merk zich ging richten op fietsen zorgden ze voor wat extra omzet. Ook hebben ze een tijdje schrijfmachines gemaakt, maar dit was een stuk minder succesvol. Daarnaast stond Mercedes aan het roer tijdens de ontwikkeling van een dieselmotor. In 1936 bracht het merk namelijk de eerste productiewagen met een dieselmotor op de markt. De 260D wel te verstaan. Voorheen was deze motor vooral bedoeld voor boten en vrachtwagens. Verder ontwikkelde Mercedes voor het eerst de zelf rijdende auto. Dit deden ze al in de jaren 80. In die tijd was het nog een ontzettend onbekend  onderwerp, maar na jaren van onderzoek kon het merk hun eerste zelf rijdende auto in 1995 presenteren.

Aanbod Mercedes

Tot slot is het nog goed om te benoemen dat Mercedes allerlei soorten auto’s aanbied en dat er ook veel tweedehandse auto’s van Mercedes te verkrijgen zijn. Daarnaast zijn er ook veel bedrijfswagens occasion