Lid worden van de Facebook groep 'De motorrijder'?

 

Wij controleren elke aanvraag tot lidmaatschap en we kunnen u vragen uw aanvraag te verifiëren. Daarnaast kunt u pas lid worden als uw Facebook account minstens 4 maanden online blijkt te staan. Deze regels hanteren wij omdat er ontzettend veel nep accounts op Facebook staan waarvan een groot aantal heel echt lijken maar dus niet zijn. De nep-accounts verdwijnen meestal vanzelf, binnen 4 maanden :-)


Belangrijke informatie voor de Facebook groep 'De motorrijder': we kunnen een topic/bericht vast bovenaan op de tijdlijn zetten. Het grote voordeel is dat zo'n bericht beter bekeken wordt omdat het niet naar beneden zakt op de tijdlijn. Meestal plaatsen we een bericht van een ondernemer vast bovenaan, maar als jouw bericht echt met spoed op reacties wacht, dan willen we ook dat bericht, bijvoorbeeld een dringende technische vraag, vast bovenaan zetten, voor een bepaalde periode. Je moet dat wel even vragen aan een van de moderators.

Op 'De motorrijder' kun je jouw aankondigingen e.d. kwijt, zolang het iets met motoren te maken heeft. Er zijn dingen die we absoluut niet plaatsen. Zie de link 'Wat plaatsen we niet?' in het submenu. Als we iets niet plaatsen kan dat verschillende oorzaken hebben, wij zijn niet verplicht uit te leggen waarom we iets niet hebben geplaatst. 


Meer en handige informatie over de bij Bikersplace.NL behorende Facebook groep 'De motorrijder'.


Voor deze pagina geldt: zoeken met ctrl f = zoeken op trefwoord

Op deze pagina achtereenvolgens iets over.....

 

- Meldingen uitzetten

- Leden met een eigen bedrijf

- Moderators 'De motorrijder' en 'Motorevenementen'

- Spelregels

- Een bericht rapporteren aan de beheerder

- Agenda

- Een topic (bericht) niet meer volgen / Meldingen uitschakelen

- Bijlage niet beschikbaar

- Advertenties

- Zoeken

- Snel een topic terugvinden

- Evenementen en spelletjes

- Gestolen motoren

- Motoren, onderdelen en motorkleding te koop

- Het Chat café

- Wat  te doen bij een GEHACKT FACEBOOK ACCOUNT

- Mijn bericht wordt/werd niet geplaatst...

- Bestanden

- Webshop

- VoorstellenMeldingen uitzetten.

 

Sommige leden van 'De motorrijder' werden 'helemaal gek' van het aantal meldingen dat ze ontvingen als er iets gewijzigd bleek te zijn op die pagina. In Facebook kun je echter heel eenvoudig meldingen UIT zetten, zie afbeelding hiernaast.
(Trefwoorden: leden, eigen, bedrijf, onderneming, ondernemer)

Elk lid van 'De motorrijder' , dus ook leden met een eigen bedrijf dat iets met motoren of motorrijders te maken heeft, mag maximaal 2 berichten per dag op de tijdlijn van 'De motorrijder' plaatsen met eventueel een link naar zijn/haar bedrijf of Facebook pagina. Wij proberen deze regel strikt te handhaven om te voorkomen dat hier misbruik van zal worden gemaakt en de pagina op een 'bedrijfspagina' gaat lijken. Moderators mogen meer dan 2 berichten per dag plaatsen.


Moderators www.facebook.com/groups/demotorrijder/

 

Lilian Groot Øyulvstad (www.facebook.com/lilian.groot)
Henny Nobel GS (www.facebook.com/schapenhenny)

Koen van Haaren (www.facebook.com/kvhaaren)

Rik Net (www.facebook.com/rik.net.9)

Kim Vrij-Corba (www.facebook.com/kim.corba)

Kasper Bodegom (www.facebook.com/kasper.bodegom)

Willem Hogeveen (www.facebook.com/willem.hogeveen)

Jan Bout (www.facebook.com/jan.bout.98)

 

Beheerders:

 

Jolanda van Uden-Iking (www.facebook.com/calico.kali?fref=ts)
Henry van Uden (www.facebook.com/bikersplace.nl)

 

Moderators www.facebook.com/groups/motorevenementen:

 

Henny Nobel GS (www.facebook.com/schapenhenny)
Koen van Haaren (www.facebook.com/kvhaaren)
Kasper Bodegom (www.facebook.com/kasper.bodegom)
Henry van Uden (www.facebook.com/bikersplace.nl)


Leden kunnen nieuwe leden toevoegen, maar elk account wordt gecontroleerd en na goedkeuring is Henry de enige die leden aanneemt! Iedere moderator is bevoegd een lid te verwijderen, als bijvoorbeeld sprake is van racistische uitlatingen of grove scheldpartijen.


Spelregels (versie dd 12-11-2016)

Spelregels en groepsinformatie (svp lezen!)

01. Wij plaatsen geen links naar Marktplaats of andere advertentie sites en we boycotten (links naar) Dumpert, vanwege hun bijzonder beleid.
02. Wat we ook niet plaatsen? Zie http://bikersplace.jimdo.com/facebook-groep-de-motorrijder/wat-plaatsen-we-niet/
03. Voorstellen doen we via onze subpagina www.facebook.com/groups/demotorrrijdervoorstelpagina/
04. Wij checken elke (!) aanvraag tot lidmaatschap; jouw Facebook account moet minimaal 4 maanden actief zijn voor je lid kunt worden. Mogelijk ontvang je een van onze standaard berichten als je een aanvraag tot lidmaatschap doet. Kijk ook eens of er berichten staan in jouw ‘spam map’ of onder ‘berichtverzoeken’
05. Wij behouden ons het recht voor zonder opgave van reden een lidmaatschapsverzoek af te wijzen en een account te blokkeren 
06. De Motorrijder is een onafhankelijke groep voor en door motorrijders en liefhebbers van motoren, maar ook voor bezitters van bijv. een quad of trike, met van alles en nog wat, dat met 'de motor' te maken heeft. Hier vind je serieuze berichten, soms ook minder serieuze (!), soms berichten die niets met motorrijden te maken hebben, want op elke regel moet, vinden wij, een uitzondering mogelijk zijn
07. Iedereen is welkom in deze groep. Dus wie je ook bent, wat je ook doet of gedaan hebt, of je blank, zwart, moslim of christen bent, het maakt niet uit. Of je nu een 50cc motorfiets rijdt of een 1800 of nog zwaarder, een Kreidler hebt of een Harley Davidson... je bent welkom!
08. Wie zich niet aan onze spelregels houdt loopt de kans (tijdelijk) uit de groep gezet te worden
09. Ieder lid laat een ander lid in zijn/haar waarde, we willen hier geen discriminerende opmerkingen zien; toon respect voor elkaar, niet schelden en zeker geen ziektes toewensen! Natuurlijk zijn er ook de regels van Facebook zelf, waar je je aan moet houden. Wat een ander lid ook rijdt, respecteer elkaars keus
10. Meningen verschillen, maar dwing een ander lid niet jouw mening op. Besluit iemand bijvoorbeeld beschermende kleding te dragen terwijl jij dat niet doet, respecteer dan zijn/haar besluit. Topics over kleding worden meestal niet geplaatst omdat ze bijna altijd onnodige en onzinnige discussies opleveren. We zijn oud en wijs genoeg om zelf te bepalen wat we wel of juist niet willen dragen.
11. Per lid mag je maximaal 2 berichten per dag plaatsen. Het meerdere keren plaatsen van een link als reactie in een topic kan worden gezien als spammen, dus weet wat je doet, want je loopt dan het risico al dan niet tijdelijk uit de groep te worden gezet.
12. Het is voor de moderators onmogelijk alle reacties te lezen. Zie je dingen die echt niet kunnen, neem dan contact met mij (Henry van Uden) op via bikersplace.nl@gmail.com, of met een van de moderators/beheerders

Via http://bikersplace.jimdo.com/facebook-groep-de-motorrijder/ meer, en belangrijke, informatie over deze groep.

Veel plezier! 

 


Een bericht van de tijdlijn rapporteren

 

Dat kan, maar meestal zijn we daar niet blij mee. Als een bericht bijvoorbeeld discriminerende tekst en/of een discriminerende/aanstoot-gevende foto/film bevat, kun je dat bericht rapporteren. Aan een beheerder/moderator) graag!


Agenda


Regelmatig worden evenementen via 'De motorrijder' of via 'Motorevenementen' aangekondigd. Moeilijk om al die data te onthouden. Daarvoor is een in mijn ogen goede en handige freeware agenda beschikbaar. Ik adviseer 'Rainlendar' (ook in het Nederlands beschikbaar).


Een topic (bericht) niet meer volgen / Meldingen uitschakelen

 

Soms wil je een bericht en/of de reactie op dat bericht/topic niet meer zien, niet meer volgen. Misschien omdat je het op een gegeven moment helemaal zat bent. Klik dan op 'Bericht verbergen'. De optie 'Meldingen uitschakelen' kan soms ook heel handig zijn (want het is niet leuk als je een melding via jouw mobiele telefoon ontvangt wanneer je slaapt). 

 

 


Bijlage niet beschikbaarBericht / Mijn bericht is niet geplaatst / ik kan mijn bericht niet terugvinden


Elk bericht wordt gekeurd door een moderator. Als jouw bericht niet geplaatst is, is het blijkbaar niet goedgekeurd. Dat kan zijn omdat in jouw bericht geweld of discriminatie voor komt, of omdat jouw bericht aanstootgevend/kwetsend materiaal bevat, maar bijvoorbeeld ook omdat het recent, misschien in iets andere vorm, door een ander lid is geplaatst. Wij kunnen onmogelijk iedereen hiervan persoonlijk op de hoogte stellen, dus graag begrip wanneer we je het niet persoonlijk laten weten als jouw bericht niet geplaatst is.

Het kan zijn dat je een bericht dat wel geplaatst is, niet terug kunt vinden. Daarom is het handig om een bericht/topic altijd te beginnen met een onderwerp en daarna een witregel. In zo'n geval zal de zoekfunctie van Facebook beter werken. Het kan zijn dat een bericht snel een eind zakt op de tijdlijn. We krijgen met enige regelmaat berichten van leden dat ze hun topic niet meer kunnen vinden. Als ze dan verder naar beneden scrollen blijkt het bericht er echter toch te staan. Zeker de pagina van 'de motorrijder' ververst meestal vrij snel, berichten kunnen dus ook snel naar beneden verdwijnen. Aan de ene kant een nadeel, aan de andere kant een voordeel, want op 'de motorrijder' wordt het daardoor nooit snel saai. Zoek je een topic dat je zelf geplaatst hebt, dan kun je natuurlijk ook zoeken op je eigen naam.


Advertenties op 'De motorrijder'


Wij plaatsen geen links naar Marktplaats of andere advertentiesites op de tijdlijn. De reden is dat we niet slechts een goedkoop en makkelijk verlengstuk van/voor Marktplaats of andere vergelijkbare sites willen zijn. Als je bijvoorbeeld jouw motor op 'De motorrijder' te koop wilt aanbieden, dan mag dat wel, maar in een nieuw topic en met eigen tekst en foto('s).

 

Ben je lid van 'De motorrijder' en ben je tevens ondernemer, dan mag je maximaal 2 commerciële berichten op de tijdlijn van 'De motorrijder' plaatsen. Een bericht met een link naar jouw website valt daar ook onder. Hiermee willen we voorkomen dat 'De motorrijder' misbruikt zal worden voor commerciële doelen. Uiteraard moet een commercieel bericht iets met motoren of motorrijden/motorrijders te maken hebben. Ik kan op verzoek een bericht bovenaan vastzetten om het zo meer op te laten vallen. Meer info daarover per E-mail.


Zoeken (op de tijdlijn)De zoekfunctie van Facebook werkt niet altijd perfect, maar vaak komt dat omdat een topic eigenlijk niet op de juiste manier is begonnen. Het meest logische is om een topic met een openingszin of trefwoord te laten beginnen, bijvoorbeeld, zoals in dit voorbeeld, met 'profiteer nu tijdelijk en eenmalig van lentekorting!'. Tip: het is een kleine moeite om van topics die u misschien nog wel eens terug wilt zien, dus op wilt zoeken, de openingszin of trefwoorden te noteren. Dat maakt het later allemaal wat makkelijker.Snel een topic terugvinden


Evenementen en spelletjes


Ik ontvang vrij veel uitnodigingen om deel te nemen aan evenementen. Het is onmogelijk om alle uitnodigingen te aanvaarden, dus in principe neem ik aan niet één evenement deel. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar die uitzondering zal misschien hooguit 1x per jaar zijn. Graag begrip hiervoor.


Dan hebben we ook nog de spelletjes..... ik speel alleen Wordfeud  en verder helemaal niets, dus het heeft geen zin mij uit te nodigen voor het spelen van een (Facebook) spel. Ik heb er geen zin in en heb er geen tijd voor.


Gestolen motoren

 

Met enige regelmaat worden gestolen motoren aan ons doorgegeven. Wij controleren altijd aan de hand van het kenteken of de motor inderdaad bij de RDW als gestolen staat geregistreerd. Pas als dat het geval blijkt plaatsen wij het bericht. De gegevens op de site van het RDW kunnen echter nog niet bijgewerkt zijn, in dat geval plaatsen wij het bericht misschien toch, op voorwaarde dat de eigenaar van de gestolen motor, of een (Facebook) vriend(in) van hem/haar, dat meldt. 'Bericht uit betrouwbare bron', noemen we dat. Wij adviseren om een gestolen motor ook te melden bij 'Motor Gestolen'.


Te koop: motoren, onderdelen en motorkleding

 

Als je jouw motor, motoronderdelen of motorkleding wilt verkopen, adviseren we je om jouw bericht niet alleen op 'De motorrijder' te plaatsen, maar zeer zeker ook op 'Motoren-Onderdelen-Motorkleding te koop' te zetten.


Een initiatief van Rik Net. Hij kwam met het idee een 'digitaal café' te openen op 'De motorrijder', de enige plaats waar over andere dingen dan motoren gesproken (lees geschreven) wordt. In het café kom je de meest diverse onderwerpen tegen, tot politiek toe. Rik weet met zijn onderwerpen vaak leuke en soms pittige discussies te starten. Soms kan het er net als in een echt café, 'spannend' aan toe gaan. It's all in the game. Wij bedanken Rik voor zijn bijdrage, want hij steekt hier behoorlijk wat tijd in. Stoor je je aan een onderwerp of aan reacties, dan 'verlaat' je gewoon het café :-)


Wat  te doen bij een GEHACKT FACEBOOK ACCOUNT

 

Met enige regelmaat zien we onder andere pornografische foto's en filmpjes verschijnen, die men op de tijdlijn van 'De motorrijder' wil laten plaatsen. Tot nu toe blijkt het echter keer op keer een gehackt Facebook te zijn, het bewuste lid is zich van geen kwaad bewust.

 

Als wij dit constateren is het eerste dat we (moeten) doen: het bewuste lid uit de groep verwijderen. We kunnen niet anders, want de hacker kan ook andere dingen gaan doen in of met onze groep.

Daarna sturen we het bewuste lid meestal een bericht.

Uw account is gehackt? Onderneem NU de volgende stappen: 1. verander (minimaal elke 2 maanden) het wachtwoord van uw Facebook account 2. Scan uw PC/Laptop (en Smartphone) op virussen (ik adviseer vrijblijvend Avast Free) 3. Scan uw PC/Laptop (en smartphone) op Malware (ik adviseer vrijblijvend Malwarebytes Free) 4. Algemene tip voor E-mail: open nooit zomaar een bijlage en zeker al niet als het bijbehorende bericht van een onbekende, bank of overheidsinstelling afkomstig is. Klik nooit zomaar op een link in een E-mail bericht! 5. Algemene tip voor Smartphones: nooit via USB opladen maar altijd via netstroom, dit voorkomt dat via de PC/Laptop een virus overgebracht kan worden naar de Smartphone.

 

Als u geen virussen, malware en dergelijke op uw hardware meer heeft staan kunt/mag u weer lid worden.


Mijn bericht wordt/werd niet geplaatst

 

Als je een bericht (of foto/video) wilt plaatsen op de tijdlijn van 'De motorrijder', moeten wij dat eerst keuren. Het kan zijn dat we jouw bericht niet goed keuren en dat jouw bericht dus niet op de tijdlijn verschijnt.

Dat is bijvoorbeeld het geval als jouw bericht niets met motorrijden te maken heeft (hoewel er wel uitzonderingen op deze regel worden toegepast), of als jouw bericht recent door een ander lid al is geplaatst, of dat wij het onder Spam vinden vallen...

We maken het mee dat een bericht is geplaatst en dat binnen een paar uur diverse andere leden hetzelfde bericht ter goedkeuring aanbieden; vaak heeft men dan niet de moeite genomen om op de tijdlijn te kijken of het bericht al is geplaatst. Neem dus even de tijd om te kijken of een ander niet al hetzelfde bericht heeft geplaatst, dus even scrollen :-)

Omdat er veel tijd in gaat zitten om telkens weer een privébericht naar iemand te sturen waarin we uitleggen waarom zijn/haar bericht niet op de tijdlijn wordt geplaatst, doen we dat niet meer.


Bestanden

 

Onder de groepsfoto zie je 'Bestanden' staan. Als je daar op klikt krijg je te zien wat voor bestanden er te downloaden zijn. Denk aan gps-routes en afbeeldingen. Je kunt ook zien van wie de bestanden afkomstig zijn. Met vragen over een bestand weet je dan bij wie je daarvoor moet zijn.

 Webshop

 

Met ingang van 8 juli heeft Frans de webshop van 'De motorrijder' nieuw leven ingeblazen. Neem eens een kijkje en bestel leuke 'De motorrijder gadgets' of andere dingen. Aan Frans de eer te bepalen wat hij via deze webshop allemaal gaat verkopen. Zie  https://www.facebook.com/dmrwebwinkel/


Wil je jezelf voorstellen?

 

Op de tijdlijn van 'De motorrijder' plaatsen we met ingang van 20 oktober 2016 geen 'voorstelberichten' meer, we maken dus ook geen uitzondering meer op deze regel. Wil je jezelf voorstellen, dan kan dat UITSLUITEND nog via de pagina die we een paar maanden geleden daarvoor hebben aangemaakt: https://www.facebook.com/groups/demotorrrijdervoorstelpagina/

De reden? Met een beetje pech stroomt de tijdlijn van 'De motorrijder' helemaal vol met alleen maar 'voorstelberichten'. De grote kracht van deze groep is echter juist de grote diversiteit en bij veel dezelfde berichten, zoals die 'voorstelberichten', zou het hier wel eens saai kunnen worden. In het verleden hebben al mensen de groep verlaten omdat ze regelmatig 10 of meer van die 'voorstelberichten' onder elkaar zagen staan. Dagelijks. Soms zelfs meerdere keren per dag.

Berichten als 'thanks for the add' en 'bedankt voor het toevoegen' en dergelijke, plaatsen we nog wel op de tijdlijn van 'De motorrijder', omdat we het waarderen dat je bedankt voor het toevoegen. Het liefst zien we daar dan een foto van jouw motor bij.

 

Toch kan het zijn dat je denkt 'dat is ook een 'voorstelbericht' en die is wel geplaatst'. Mogelijk gewoon een fout van ons. Soms is het moeilijk om onderscheid te maken, om een juiste beoordeling te doen. Des te groter de groep, des te moeilijk het 'moderatoren'.