Wij plaatsen geen links naar Marktplaats of andere advertentie sites zoals bijvoorbeeld Speurders en we boycotten (links naar) Dumpert, vanwege hun 'bijzondere (cookie) beleid'.

 

Wat we ook niet plaatsen:

Berichten:

* Goede doelen en acties die weinig / niets met motor(rijden) te maken hebben.

* Voorstelberichten, met uitzonderingen van leden die meteen ook een gerichte vraag stellen.

* Berichten over beschermende kleding, omdat iedereen zelf beslist hoe hij/zij zich kleedt en ook vaak niet is te controleren of de foto een

  motorrijder laat zien, of iemand die door een vrachtwagen van zijn driewielertje is gereden.

* Berichten over het gebruik van reflecterende kleding of alarmlichten / groot licht voor in de file, als het gaat om zichtbaarheid op de weg.

* Berichten zoals 'Fuck the Police'.

* Berichten in een andere taal dan Nederlands, Engels of Duits. Uitzondering: sommige berichten in het Frans plaatsen we wel, omdat we ook

  leden uit België hebben.

* Gedeelde 'te koop berichten'. Leuk als je het bericht van een vriend wilt delen, waarin hij bijvoorbeeld zijn motor te koop aanbiedt. Maar laat die vriend gewoon zelf lid worden van onze groep, want anders fungeren we gewoon als 'goedkoop doorgeefluik'. Kleine moeite ook, om lid te worden. En dan kun je zelf je motor te koop aanbieden en alle vragen van alle leden daarover gewoon ook zelf beantwoorden.

Het is erg makkelijk om je eigen advertentie door te linken, te delen, op De Motorrijder. Doen we niet meer. Neem gewoon de moeite om je eigen foto's plus tekst in een nieuw topic te plaatsen. Je bereikt er mogelijk veel mensen mee, dus je moet er ook iets voor over hebben.

* Crowdfund acties (op een heel enkele uitzondering na), omdat we het hebben meegemaakt dat ingezameld geld ook voor iets heel anders werd

  gebruikt.

* Berichten (met of zonder foto's/filmpjes) over MC's, tenzij ze van een (lid van een) MC zelf afkomstig zijn, of van iemand die berichten, foto's en/of filmpjes namens een MC mag verspreiden. Dit is een mondelinge afspraak die ik met (diverse leden van) MC's ben overeengekomen, vanwege alle, vaak negatieve, publiciteit in de media. Media en MC's gaan niet goed samen. Wij werken niet mee aan het voeren van enige hetze tegen (leden van) MC's. 

* Tekstberichten met een 'Facebook achtergrond kleurtje of afbeelding'. Soms zien we namelijk 1 regel tekst, maar een veel te opvallende

  achtergrond. Leuk dat je jouw bericht wilt laten opvallen, maar niet op die Facebook manier. 

- Filmpjes/foto's: 

* Filmpjes met geweld.

* Filmpjes op de zijkant gefilmd.

* Filmpjes waarin te zien is hoe een motorrijder een ongeluk krijgt. Wat is er zo leuk aan om iemand dood te zien gaan?

* Foto's 'Iemand van hier?' In verband met de privacy van de bewuste motorrijder(s) (m/v). 

- Links:

* Links naar marktplaats en vergelijkbare sites.

* Links naar besloten groepen / pagina’s.

- Afbeeldingen: 

* Afbeeldingen waarin het niet gaat om de motoren maar om de bijna-naakt-modellen.

* Afbeeldingen met tekst waarin bijvoorbeeld die poppetjes staan Honda + iets = iets, Iets + Yamaha = enzovoort.

* Afbeeldingen en cartoons met 'domme teksten'. We willen in het algemeen wat serieuzer overkomen dan menig andere groep.

* Bewegende GIF-plaatjes. In 99 van de 100 gevallen slaan die namelijk helemaal nergens op. Leuk (?) voor een andere groep! We hebben hier diverse topics aan besteed. Op 16-2-2018 hebben we daarom besloten dat iemand die toch zo'n plaatje als reactie plaatst, voor 24 uur geblokkeerd wordt. 

- Overig:

* 'Like mijn pagina' en dergelijke zinnen in een bericht? Daar houden we niet van! Mee liften op het succes van De Motorrijder, vinden/noemen we dat. Het kan dus zijn dat jouw bericht daarom niet geplaatst is, of is verwijderd.

* Teksten die een 'Facebook achtergrond' hebben. Vaak zien we dan een bericht van 2 of 3 zinnen, maar door het gebruik van een achtergrond-kleur of -afbeelding verschijnt die tekst in een gigantisch formaat in het topic. Opvallend, dat wel, maar veel te opvallend in onze ogen en dus 'tijdlijn vervuilend'. 2 of 3 regels tekst, met een achtergrond van 690x495 pixels...... Nee, doen we niet meer. 

 

Aanvullingen:

 

We constateren dat een lid van De Motorrijder een link wil plaatsen (of als reactie plaatst) naar een 'bepaalde handel van iemand die bijvoorbeeld motorkleding verkoopt'. Vaak gaat het dan om grote(re) partijen. Bij twijfel, zoals het ontbreken van contactgegevens, KvK nummer en dergelijke, plaatsen we dat soort dingen nooit. Mogelijk, ik zeg mogelijk, kunnen de goederen van diefstal afkomstig zijn en worden zo op deze manier, via via, verkocht. Hoe aantrekkelijk de prijzen ook zijn, wij werken hier uiteraard niet aan mee. Blijft een lid proberen dit te plaatsen of heeft hij/zij zulke berichten als reactie geplaatst, dan krijgt dat lid een blok. Zo simpel is het. We willen alleen eerlijke handel op de tijdlijn zien en 'onze eigen ondernemers' die lid zijn van De Motorrijder, hebben altijd een streepje voor. 

 

We plaatsen geen berichten met politieke en/of religieuze 'achtergrond' (en ook hier geldt dat we soms een uitzondering maken)