Spelregels (update 27-01-2018)

 

Regels moeten er nu eenmaal zijn.

Je hoeft het met onze regels en die van Facebook niet eens te zijn, maar probeer je er wel aan te houden!  

 

Spelregels en groepsinformatie (veel tekst, maar dan weet je wel wat je eigenlijk weten moet)

01. Wij plaatsen geen links naar Marktplaats of andere advertentie sites zoals bijvoorbeeld Speurders en we boycotten (links naar) Dumpert, vanwege hun 'bijzondere (cookie) beleid'.

02. Wat we ook niet plaatsen:

Berichten:

* Goede doelen en acties die weinig / niets met motor(rijden) te maken hebben.

* Berichten over beschermende kleding, omdat iedereen zelf beslist hoe hij/zij zich kleedt en ook vaak niet is te controleren of de foto een 

  motorrijder laat zien, of iemand die door een vrachtwagen van zijn driewielertje is gereden. Daarnaast leveren 'kleding topics' keer op keer

  eindeloze discussies op en hebben we er ondertussen meer dan genoeg aandacht aan besteed op De Motorrijder 

* Berichten over het gebruik van reflecterende kleding of alarmlichten / groot licht voor in de file, als het gaat om zichtbaarheid op de weg.

* Berichten zoals 'Fuck the Police'.

* Berichten in een andere taal dan Nederlands, Engels of Duits. Uitzondering: sommige berichten in het Frans plaatsen we wel, omdat we ook leden uit België hebben.

* Gedeelde 'te koop berichten'. Leuk als je het bericht van een vriend wilt delen, waarin hij bijvoorbeeld zijn motor te koop aanbiedt. Maar laat die vriend gewoon zelf lid worden van onze groep, want anders fungeren we gewoon als 'goedkoop doorgeefluik'. Kleine moeite ook, om lid te worden. En dan kun je zelf je motor te koop aanbieden en alle vragen van alle leden daarover gewoon ook zelf beantwoorden.

Het is erg makkelijk om je eigen advertentie door te linken, te delen, op De Motorrijder. Doen we niet meer. Neem gewoon de moeite om je eigen foto's plus tekst in een nieuw topic te plaatsen. Je bereikt er mogelijk veel mensen mee, dus je moet er ook iets voor over hebben.

* Crowdfund acties (op een heel enkele uitzondering na), omdat we het hebben meegemaakt dat ingezameld geld ook voor iets heel anders werd gebruikt.

* Berichten (met of zonder foto's/filmpjes) over MC's, tenzij ze van een (lid van een) MC zelf afkomstig zijn, of van iemand die berichten, foto's en/of filmpjes namens een MC mag verspreiden. Dit is een mondelinge afspraak die ik met (diverse leden van) MC's ben overeengekomen, vanwege alle, vaak negatieve, publiciteit in de media. Media en MC's gaan niet goed samen. Wij werken niet mee aan het voeren van enige hetze tegen (leden van) MC's. 

* Tekstberichten met een 'Facebook achtergrond kleurtje of afbeelding'. Soms zien we namelijk 1 regel tekst, maar een veel te opvallende achtergrond. Leuk dat je jouw bericht wilt laten opvallen, maar niet op die Facebook manier. Verzin maar iets anders. 

- Filmpjes/foto's: 

* Filmpjes met geweld.

* Filmpjes op de zijkant gefilmd.

* Filmpjes waarin te zien is hoe een motorrijder een ongeluk krijgt. Wat is er zo leuk aan om iemand dood te zien gaan?

* Foto's 'Iemand van hier?' In verband met de privacy van de bewuste motorrijder(s) (m/v). 

- Links:

* Links naar marktplaats en vergelijkbare sites.

* Links naar besloten groepen / pagina’s.

- Afbeeldingen: 

* Afbeeldingen waarin het niet gaat om de motoren maar om de bijna-naakt-modellen.

* Afbeeldingen met tekst waarin bijvoorbeeld die poppetjes staan Honda + iets = iets, Iets + Yamaha = enzovoort.

* Afbeeldingen en cartoons met 'domme teksten'. We willen in het algemeen wat serieuzer overkomen dan menig andere groep.

* Bewegende GIF-plaatjes. In 99 van de 100 gevallen slaan die namelijk helemaal nergens op. Leuk (?) voor een andere groep!

- Overig:

* 'Like mijn pagina' en dergelijke zinnen in een bericht? Daar houden we niet van! Mee liften op het succes van De Motorrijder, vinden/noemen we dat. Het kan dus zijn dat jouw bericht daarom niet geplaatst is, of is verwijderd.

* Teksten die een 'Facebook achtergrond' hebben. Vaak zien we dan een bericht van 2 of 3 zinnen, maar door het gebruik van een achtergrond-kleur of -afbeelding verschijnt die tekst in een gigantisch formaat in het topic. Opvallend, dat wel, maar veel te opvallend in onze ogen en dus 'tijdlijn vervuilend'. 2 of 3 regels tekst, met een achtergrond van 690x495 pixels...... Nee, doen we niet meer.

03. Voorstellen doen we via onze subpagina www.facebook.com/groups/demotorrrijdervoorstelpagina/

04. Wij checken elke (!) aanvraag tot lidmaatschap; jouw Facebook account moet minimaal 4 maanden actief zijn voor je lid kunt worden. Mogelijk ontvang je een van onze standaard berichten als je een aanvraag tot lidmaatschap doet. Kijk ook eens of er berichten staan in jouw ‘spam map’ of onder ‘berichtverzoeken’

05. Wij behouden ons het recht voor zonder opgave van reden een lidmaatschapsverzoek af te wijzen en een account te blokkeren, maar in elk geval doen we dat als er geen profielfoto en geen achtergrondfoto is te zien.  

06. De Motorrijder is een onafhankelijke groep voor en door motorrijders en liefhebbers van motoren, maar ook voor bezitters van bijv. een quad of trike, met van alles en nog wat, dat met 'de motor' te maken heeft. Hier vind je serieuze berichten, soms ook minder serieuze (!), soms berichten die niets met motorrijden te maken hebben, want op elke regel moet, vinden wij, een uitzondering mogelijk zijn

07. Iedereen is welkom in deze groep. Dus wie je ook bent, wat je ook doet of gedaan hebt, of je blank, zwart, moslim of christen bent, het maakt niet uit. Of je nu een 50cc motorfiets rijdt of een 1800 of nog zwaarder, een Kreidler hebt of een Harley Davidson... je bent welkom!

08. Wie zich niet aan onze spelregels houdt loopt de kans (tijdelijk) uit de groep gezet te worden

 09. Ieder lid laat een ander lid in zijn/haar waarde, we willen hier geen discriminerende opmerkingen zien; toon respect voor elkaar, niet schelden en zeker geen ziektes toewensen! Natuurlijk zijn er ook de regels van Facebook zelf, waar je je aan moet houden. Wat een ander lid ook rijdt, respecteer elkaars keus. Daarnaast gaan we elkaar niet corrigeren voor wat betreft taalfouten in topics of reacties. De een kan nu eenmaal beter Nederlands dan de ander. Het is niet aan ons om mensen Nederlands te leren, daar zijn andere groepen voor. 

10. Meningen verschillen, maar dwing een ander lid niet jouw mening op. Besluit iemand bijvoorbeeld beschermende kleding te dragen terwijl jij dat niet doet, respecteer dan zijn/haar besluit. Topics over kleding worden meestal niet geplaatst omdat ze bijna altijd onnodige en onzinnige discussies opleveren. We zijn oud en wijs genoeg om zelf te bepalen wat we wel of juist niet willen dragen.

11. Per lid mag je maximaal 2 berichten per dag plaatsen. Het meerdere keren plaatsen van een link als reactie in een topic kan worden gezien als spammen, dus weet wat je doet, want je loopt dan het risico al dan niet tijdelijk uit de groep te worden gezet.

12. Het is voor de moderators onmogelijk alle reacties te lezen. Zie je dingen die echt niet kunnen, neem dan contact met mij (Henry van Uden) op via bikersplace.nl@gmail.com, of met een van de moderators/beheerders

13. Blokkeer je een moderator of beheerder, dan blokkeren we jou, omdat we altijd met elk lid contact op moeten kunnen nemen. En dat kan niet als je een moderator of beheerder hebt geblokkeerd. 

14. 'Beheer' kan altijd en onaangekondigd besluiten een slotje op een topic te zetten. 'Beheer' is geen enkele uitleg verschuldigd waarom dat is gedaan en door wie. 

15. Toegevoegd punt 14-11-2017: we plaatsen vanaf nu geen Polls meer waar leden zelf opties aan toe kunnen voegen. Sommige grapjassen blijken namelijk de meest vreemde opties toe te voegen, de een nog 'leuker' dan de ander en al heel snel slaat de hele Poll dan helemaal nergens meer op. 

 

Wat verwijderen we als we het zien?

 

01. Berichten met een storende/schreeuwende/kleurrijke/veel te opvallende 'Facebook achtergrond'. Waarom? Omdat er vaak maar 1 of 2 regels worden geplaatst en de achtergrond meer opvalt dan de tekst. Kan leuk zijn, maar 'beheer' vindt zoiets niet leuk. Plaats er dan een foto bij, bijvoorbeeld. 

02. 'Animated GIF's' (bewegende plaatjes) die als reactie zijn geplaatst. Gewoon, omdat ze in 99 van de 100 keer nergens op slaan!

03. Als je als topic plaatser je eigen bericht gaat 'Uppen' verwijderen we jouw bericht en zetten we jou 24 uur buitenspel. Mocht je in herhaling vervallen, dan zetten we je uit de groep en blokkeren we jou.

04. Als 'Beheer' vindt dat je spamt, verwijderen we die spam berichten en ook jou.