Moderator worden?

 

Af en toe kunnen we voor de hoofdgroep of voor lokale afdelingen een nieuwe moderator gebruiken.

Als je interesse hebt om, uiteraard op vrijwillige basis, moderator te worden, laat dat dan weten via info@bikersplace.nl 

We proberen elk bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar het kan even duren voor je iets van ons verneemt.

Ga er van uit dat we in elk geval je naam noteren.

Als je je aanmeldt, geef dan even aan of je enige ervaring hebt met dat soort werkzaamheden en van welke groep(en).je eventueel al moderator bent (geweest).

Laat even weten van welke groep(en) je moderator wilt worden.

 

De taken van een moderator

 

De belangrijkste taak van een moderator is het goed- of afkeuren van berichten. 

We keuren namelijk elk bericht voor we het al dan niet plaatsen.

Elk bericht moet, als we het plaatsen, aan onze eisen/regels voldoen, zie o.a. en bijvoorbeeld de (spel)regels

Bij twijfel kun je overleggen met de andere moderators en daarom eisen van een moderator dat hij/zij ook lid wordt van onze (besloten) moderatorgroep of, als je moderator bent van een lokale afdeling (sub groep), van de (besloten) groep 'Moderatorgroep subpagina's.

 

Henry van Uden is de enige die in de hoofdgroep (De Motorrijder dus) leden toevoegt, in de sub groepen kan en mag een moderator dat zelf bepalen. Let op: elk Facebook account van elk potentieel lid moet eerst gecontroleerd worden, voor je besluit hem/haar lid te laten worden. We zitten niet te wachten op leden die uit 'Verweggistan' komen en geen woord Nederlands, Vlaams, Engels, Frans of Duits blijken te kunnen. Waarom zou bijvoorbeeld iemand uit Panama lid willen worden van een Nederlandse Facebook voor motorrijders? 

 

Een andere niet onbelangrijke taak van een moderator is, dat hij/zij regelmatig de geplaatste reacties controleert en ingrijpt als dat nodig is. Bijvoorbeeld als iemand een ander lid helemaal verrot scheldt of hem/haar een 'enge' ziekte toewenst. Ook andere dingen die niet te tolereren  zijn moeten er uit gefilterd worden. Gebruik je gezonde verstand en overleg eventueel met andere moderators. 

 

Nog een taak is 'spammers' in de gaten te houden. Je merkt het vanzelf als het om een echte spammer gaat. Die plaatst, of er wordt uit zijn/naam geplaatst, bijvoorbeeld een bericht over leningen, of maakt constant reclame voor zijn/haar eigen groep, community, YouTube kanaal en dergelijke, vaak alleen met als doel meer 'Likes' of volgers/abonnees te verkrijgen.

 

Voor- en nadelen van moderator zijn

 

Om bij een nadeel te beginnen: onderschat de tijd niet die je er in steekt. Niet elke moderator van een groep is altijd present en het kan daarom maar zo zijn dat er ineens een flink aantal berichten staat te wachten op (goed)keuring. Elk bericht moet je controleren, dus daar kan redelijk wat tijd in gaan zitten.

Het is natuurlijk wel zo dat het een hobby is, en een hobby moet blijven, dus 'moderatoren' kan en mag nooit zo belangrijk zijn dat je er andere dingen voor laat schieten.

 

Een ander nadeel is dat je soms wel eens (vervelende) berichten van leden kunt ontvangen. Probeer altijd netjes te antwoorden maar als men bijvoorbeeld tegen je gaat schelden, of ziektes toe gaat wensen, dan kap je het gesprek af, zoekt het lid op, in dus de ledenlijst van de groep, en je gaat hem/haar uit de groep zetten en blokkeren. Geef een blokkade door aan Henry van Uden, gaar met 1 of meer schermafdrukken, zodat Henry weet wat er is voor gevallen. 

 

Voordelen? Tja, kan ik niet zo snel bedenken, maar 1 weet ik er wel: als je als moderator van een groep een aantrekkelijke korting kunt krijgen op een aankoop bij bijvoorbeeld jouw motordealer, dan mag je in ruil daarvoor die dealer aanbieden dat hij/zij zijn/haar bericht een dag vast bovenaan de tijdlijn van jouw groep mag zetten. Gratis en opvallend 'adverteren' dus, in ruil voor die aantrekkelijke korting. Overleg wel even met de andere moderators. 10% korting kan bijna elke ondernemer geven, dus de korting die jij als moderator ontvangt moet minimaal 15% zijn (voor 1 dag een vermelding in jouw groep, vast bovenaan de tijdlijn, dus lekker opvallend). Bij 20% korting mag je dat 2 dagen doen, bij 30% korting zelfs 3 dagen..... mits alles in overleg met de andere moderators. Opmerking: de desbetreffende ondernemer moet wel lid zijn van jouw groep.