Lid worden van de Facebook groep 'De motorrijder'?

 

Wij controleren elke aanvraag tot lidmaatschap en we kunnen u vragen uw aanvraag te verifiëren. U kunt pas lid worden als uw Facebook account minstens 4 maanden online is. Deze regel hanteren wij omdat er ontzettend veel nep accounts op Facebook staan. De nep accounts verdwijnen meestal vanzelf, binnen 4 maanden.

Daarnaast organiseren we soms verlotingen voor onze leden en uit ervaring weten we dat veel mensen dan snel een 2e, 3e, 4e.... account aanmaken om zo extra kans op een prijs te maken en dat willen we dus met onze '4 maanden regeling' voorkomen.

 

Heb je een lidmaatschap aangevraagd en blijkt vervolgens dat we niet op jouw naam kunnen klikken (deze staat dan in het zwart in plaats van in het blauw), dan heb jij zeer waarschijnlijk een beheerder/moderator van De Motorrijder geblokkeerd. Ik kan het account dan niet controleren. En jij kunt dan geen lid worden. Sterker nog, we blokkeren jou dan, zodat je ook niet meer kunt meelezen bij De Motorrijder.  Mocht je al (een tijd) lid zijn en ziet een moderator jouw naam in het zwart in plaats van in het blauw, dan betekent dat dat je een moderator hebt geblokkeerd. 'Beheer' kan dan geen contact met je opnemen en daarom verwijderen we je dan als lid, met mogelijk meteen een blok. 

 

Geen profielfoto? Geen omslagfoto? Als je niet de moeite hebt genomen om die te plaatsen, dan kun je ook geen lid worden  We blokkeren je meteen als blijkt dat je 'vandaag' een Facebook account hebt aangemaakt en nog geen, of weinig, Facebook vrienden blijkt te hebben. Voeg eerst maar eens familieleden, vrienden en bekenden toe, dat is wel zo sociaal, vinden we. Niets maar dan ook niets kan en mag zo belangrijk zijn dat 'De motorrijder' voor alles gaat!  We hebben geconstateerd dat veel accounts die 'vandaag' werden aangemaakt, en die gebruikt werden om diezelfde dag lid van onze groep te worden, waren bedoelt om de 'volgende dag' te kunnen spammen. Vaak zagen we dan als reactie in veel topics berichten over leningen verschijnen. Ook dat soort dingen willen we met onze '4-maanden-eis' voorkomen. 

 

Aanvragen van Facebook accounts met een 'vreemde naam' zoal bijvoorbeeld Hansjes Account worden standaard geweigerd. Wat te denken van accounts met de naam Pietje Kanariepiet, Hell the Angel, Wimpies Speelaccount enzovoort? Komt bij ons niet serieus over. Dit soort accounts worden ook meestal met een speciale bedoeling aangemaakt..... zoals spammen, bijvoorbeeld. 

 

Dat je (nog) geen lid hebt kunnen worden kan ook komen omdat we veel te weinig zagen op jouw FB pagina, of dat we geen enkele binding zagen met de doelgroep, of omdat je je pagina heel goed hebt afgeschermd.... om maar eens iets te noemen. Je ontvangt dan meestal een standaard bericht van ons. Kijk behalve in je standaard mailbox (onder Recent) ook eens bij Berichtverzoeken, 'submap' Gefilterde chatberichten weergeven, omdat daar ook berichten (van ons) in kunnen staan. Zet eventueel een paar oudere berichten op je tijdlijn op Iedereen dus op openbaar. Nadat je lid bent geworden kun je die weer op 'Vrienden' zetten, zodat alleen jouw vrienden weer die berichten kunnen zien. 'Alleen zo kunnen we iets controleren.

 

Pagina's/community's kunnen lid worden, maar wij voegen niet 'alles en iedereen' toe als lid. In elk geval moet een pagina of community zeker iets met onze doelgroep te maken hebben. 

 

Wie iets plaatst namens een MC verklaart dat te mogen doen namens die MC. Ik respecteer de regels van een MC en ik verwacht dat (leden van) een MC onze groepsregels respecteren. (Pagina's van) Bloggers/vloggers/'YouTubers' en dergelijke accepteren we niet als lid, omdat in 9 van de 10x wordt geprobeerd om 'Likes' of abonnees voor die pagina's te krijgen, via onze groep, zo is gebleken. Wij willen niet fungeren als goedkoop en makkelijk 'verlengstuk' voor andere pagina's, groepen of community's.

 

Als jouw Facebook pagina berichten laat zien in een andere taal dan Nederlands, Engels, Frans of Duits, of als je in een niet-Europees land woont, of als we bijvoorbeeld racistische teksten of afbeeldingen op jouw FB pagina zien, dan hebben we je zeer waarschijnlijk ook niet als lid toegevoegd. Waarom zou bijvoorbeeld iemand uit Irak lid willen worden van onze groep? Ben je Nederlander, Belg of Duitser en woon je in Irak, dan wordt het een ander verhaal. 

 

En zo hebben we nog een paar redenen om iemand (of bijvoorbeeld een pagina/community) niet toe te voegen. Of later alsnog als lid te verwijderen. Daar kun je het mee eens zijn, of niet.

 

We houden niet van bloggers, vloggers, youtubers en dergelijke als blijkt dat zij hun lidmaatschap gebruiken om hun 'blogs, vlogs of youtube kanaal' te promoten via onze groep. Vaak zien we 'wordt lid van mijn kanaal', 'deel mijn berichten' en dat soort dingen, bij berichten, afkomstig van leden die zich 'blogger, vlogger of youtuber' noemen.  Ook zien we vaak het gebruik van # om iets te taggen. Pas daar mee op, want we kunnen dat zien als ongewenst reclame maken. 

 

Je kunt, ook als we je geblokkeerd hebben, altijd een tweede poging doen om lid te worden.

 

Als je lid bent ga je akkoord met onze spelregels en de regels/voorwaarden van Facebook. 

 

Lid worden van een lokale/subgroep kan alleen als je ook lid bent van de hoofdgroep, dus van De Motorrijder. Tenzij een moderator van zo'n lokale groep anders besluit. Eventueel kun je als je lid van een lokale afdeling bent, de hoofdgroep op 'niet volgen' zetten. Voor een overzicht van de lokale groepen: https://www.bikersplace.nl/alles-over-de-facebook-groep-de-motorrijder/lokale-afdelingen/

 

Contact opnemen kan altijd, via info@bikersplace.nl

 

Facebook pagina's kunnen ook lid worden een groep zoals van De Motorrijder. Bepaalde verzoeken tot lidmaatschap keuren we af omdat er pagina's zijn die via De Motorrijder alleen hun eigen pagina/groep/community en dergelijke willen promoten, zo is recent gebleken. Dat staan we niet toe. Toerritten kunnen bijvoorbeeld ook gewoon via een topic op De Motorrijder worden gepromoot. Net zoals 'motornieuws'. 

 

We horen wel eens dat onze regels streng zijn. Kan zijn, maar als je het niet eens bent met onze regels hoef je geen lid te worden. Nergens staat dat lidmaatschap verplicht is :-)