Lid worden van de Facebook groep 'De motorrijder'?

 

Wij controleren elke aanvraag tot lidmaatschap en we kunnen u vragen uw aanvraag te verifiëren. U kunt pas lid worden als uw Facebook account minstens 4 maanden online is. Deze regel hanteren wij omdat er ontzettend veel nep accounts op Facebook staan. De nep accounts verdwijnen meestal vanzelf, binnen 4 maanden.

Daarnaast organiseren we soms verlotingen voor onze leden en uit ervaring weten we dat veel mensen dan snel een 2e, 3e, 4e.... account aanmaken om zo extra kans op een prijs te maken en dat willen we dus met onze '4 maanden regeling' voorkomen.

 

Heb je een lidmaatschap aangevraagd en blijkt vervolgens dat we je niet op jouw naam kunnen klikken (deze staat dan in het zwart in plaats van in het blauw), dan heb jij zeer waarschijnlijk een beheerder/moderator geblokkeerd. Ik kan het account dan niet controleren. En jij kunt dan geen lid worden. Sterker nog, we blokkeren jou dan, zodat je ook niet meer kunt meelezen bij De Motorrijder.  

 

Geen profielfoto? Geen omslagfoto? Als je niet de moeite hebt genomen om die te plaatsen, dan vinden wij het teveel moeite om je lid van De Motorrijder te maken!  We blokkeren je meteen als blijkt dat je 'vandaag' of zeer recent een Facebook account hebt aangemaakt. Voeg eerst maar eens familieleden, vrienden en bekenden toe, dat is wel zo sociaal, vinden we. Niets maar dan ook niets kan zo belangrijk zijn dat 'De motorrijder' voor alles gaat! 

 

Dat je (nog) geen lid hebt kunnen worden kan ook komen omdat we veel te weinig zagen op jouw FB pagina, of dat we geen enkele binding zagen met de doelgroep, of omdat je je pagina heel goed hebt afgeschermd.... om maar eens iets te noemen. Je ontvangt dan meestal een standaard bericht van ons. Zet eventueel een paar oudere berichten op je tijdlijn op Iedereen/openbaar. Nadat je lid bent geworden kun je die weer op 'Vrienden' zetten, zodat alleen jouw vrienden weer die berichten kunnen zien.

 

Groepen/pagina's/community's kunnen lid worden van onze groep, mits ze iets te maken hebben met motorrijden. Lijkt me niet meer dan logisch. Maar omdat recent (en vaker) is gebleken dat er groepen/pagina's/community's zijn die zich als lid hebben aangemeld met blijkbaar als enige doel hun eigen groep/pagina/community via onze groep te promoten, aarzelen we niet, als zoiets dus volgens ons het geval is of zou kunnen zijn, dat lidmaatschap te stoppen of niet eens te accepteren.. Daar ga je mee akkoord bij het aanvragen van een lidmaatschap. Natuurlijk kan en mag ieder individueel lid van zo'n groep/pagina zich als lid aanmelden. Beslissingen over het uit de groep zetten van een andere groep/pagina/community worden door mij in overleg met alle andere moderators van de hoofdgroep genomen. Als je jouw groep/pagina/community als lid aanmeldt en wij accepteren dat lidmaatschap, aanvaard je dat wij het groepslidmaatschap kunnen stopzetten zonder dat we daarvoor enige verantwoording schuldig zijn aan jouw en/of de groep. Als de groep een MC is mag men uitsluitend iets in onze groep plaatsen, waar de desbetreffende MC het mee eens is. Wie dus iets plaatst namens een MC verklaart dat te mogen doen namens die MC. Ik respecteer de regels van een MC en ik verwacht dat (leden van) een MC onze groepsregels respecteren. Pagina's van bloggers/vloggers/'YouTubers' en dergelijke accepteren we niet als lid, omdat in 9 van de 10x wordt geprobeerd om 'Likes' of abonnees voor die pagina's te krijgen, via onze groep, zo is ons inmiddels gebleken. Wij willen niet fungeren als goedkoop en makkelijk 'verlengstuk' voor andere pagina's, groepen of community's.

 

Als jouw Facebook pagina berichten laat zien in een andere taal dan Nederlands, Engels, Frans of Duits, of als je in een niet-Europees land woont, of als we bijvoorbeeld racistische teksten of afbeeldingen op jouw FB pagina zien, dan hebben we je ook niet als lid toegevoegd. Waarom zou bijvoorbeeld iemand uit Irak lid willen worden van onze groep? 

 

En zo hebben we nog een paar redenen om iemand (of bijvoorbeeld een pagina/community) niet toe te voegen. Of later alsnog als lid te verwijderen.

Daar kun je het mee eens zijn, of niet. 

We houden niet van bloggers, vloggers, youtubers en dergelijke als blijkt dat zij hun lidmaatschap gebruiken om hun 'blogs, vlogs of youtube kanaal' te promoten via onze groep. Vaak zien we 'word lid van mijn kanaal', 'deel mijn berichten' en dat soort dingen, bij berichten, afkomstig van leden zie zich 'blogger, vlogger of youtuber' noemen.  Ook zien we vaak het gebruik van # om iets te taggen. Pas daar mee op, want we kunnen dat zien als ongewenst reclame maken.

 

Je kunt, ook als we je geblokkeerd hebben, altijd een tweede poging doen om lid te worden.

 

Als je lid bent ga je akkoord met onze spelregels en de regels/voorwaarden van Facebook. 

 

Lid worden van een lokale/subgroep kan alleen als je ook lid bent van de hoofdgroep, dus van De Motorrijder. Eventueel kun je als je lid van een lokale afdeling bent, de hoofdgroep op 'niet volgen' zetten. Voor een overzicht van de lokale groepen: https://www.bikersplace.nl/alles-over-de-facebook-groep-de-motorrijder/lokale-afdelingen/

 

Contact opnemen kan altijd, via info@bikersplace.nl

 

Facebook pagina's kunnen ook lid worden een groep zoals van De Motorrijder. Bepaalde verzoeken tot lidmaatschap keuren we af omdat er pagina's zijn die via De Motorrijder alleen hun eigen pagina/groep/community en dergelijke willen promoten, zo is recent gebleken. Dat staan we niet toe. Toerritten kunnen bijvoorbeeld ook gewoon via een topic op De Motorrijder worden gepromoot. Ook met deze regel kun je het eens zijn, of niet. 

 

We horen wel eens dat onze regels streng zijn. Kan zijn, maar als je het niet eens bent met onze regels hoef je geen lid te worden. Nergens staat dat lidmaatschap verplicht is :-)