Steeds vaker probeert men op "De motorrijder" berichten over/voor/van goede doelen te plaatsen. Steeds vaker organiseert iemand een rit voor 'Jantje', voor 'Marietje' en ga zo maar door. Ook organisaties weten onze Facebook groep goed te vinden.

 

Van alle berichten die tot nu werden aangeboden, bleek slechts 1 organisatie een zogeheten ANBI vermelding te hebben en daar was ook nog iets mee aan de hand, begin 2010 was deze vermelding verstrekt, in juni 2017 werd hij ingetrokken. De reden voor dat intrekken is ons niet bekend, maar een ANBI vermelding wordt niet zomaar ingetrokken.

 

Omdat het ons veel te moeite (lees tijd) kost om na te gaan of opgehaald geld inderdaad wordt/werd besteed aan waarvoor men 'lobbyde', als we dat al na kunnen gaan, hebben we besloten om geen topics over/voor/van goede doelen te plaatsen, tenzij.... Tenzij het goede doel iets met motorrijden te maken heeft en een ANBI registratie heeft. Hiermee voorkomen we meteen dat we mogelijk tientallen 'goede-doelen-acties' onder elkaar op onze tijdlijn te zien krijgen. We zouden in dat geval een 'goede-doelen-pagina' worden en dat gaat ons veel te ver. In het begin hebben we er een paar geplaatst, maar blijkbaar ging het als een lopend vuurtje rond en al spoedig volgde de ene na de andere aanvraag tot plaatsen van een 'goed-doel-topic'. 

 

Ook voor deze regel geldt: je bent het er mee eens, of niet.

 

Voor Nederland: https://www.cbf.nl/anbi/ als je wilt controleren of en welk goed doel een ANBI status heeft.

Voor België: http://www.ejustice.just.fgov.be/vzw/vzwn.htm

 

Mocht jouw verzoek tot het plaatsen van een topic/evenement/bericht zijn afgewezen, dus door ons niet geplaatst, dan heeft het goed doel waar jij voor wilde 'lobbyen' dus volgens ons geen ANBI of (voor België) VZW vermelding. Natuurlijk kunnen we het fout hebben, dus als je het niet eens bent met onze beslissing, neem dan contact op via info@bikersplace.nl en stuur 1 of meer schermafdrukken mee, zodat we meteen kunnen zien dat 'jouw' goed doel wel zo'n vermelding heeft.