De horecazaak van jouw dromen

Het starten van een goede horecazaak is best een kluif! Het selecteren van de juiste horeca stoelen, of het vinden van het juiste adresje voor horeca terrasstoelen gebruikt, is dan nog het minste van je zorgen. Maar tegelijkertijd wil je dit graag én is het een droom, dus ga je het ook gewoon waarmaken! Wat zijn nou de belangrijkste dingen om op te letten? Lees snel mee.

Het grondbeginsel 

Het zal je wellicht niks verbazen, en misschien ook wel, maar het grondbeginsel van een succesvolle horecazaak—eentje waar jij als eigenaar ook veel uithaalt, zowel financieel maar ook voor je eigen welzijn—is een concept. Een idee waar jij volledig achter staat en wat jouw zaken differentieert van de honderd-en-één anderen op de plek waar jij aan de slag wil. Wil je bijvoorbeeld een Ierse kroeg beginnen, waar ze allerlei soorten whisky schenken en bij elke whisky een verhaal kunnen vertellen? Wil je een themacafé beginnen waar nerds heerlijk terecht kunnen met hun verhalen over Harry Potter en Lord of the Rings? Of wil je juist een gezellige, ‘normale’ stamkroeg die hele goeie cocktails schenkt? Het is niet alleen goed om te weten wat voor zaak je wil beginnen überhaupt, maar ook hoe je jezelf gaat differentiëren en distantiëren van de andere horecazaken. Vraag je af waarom klanten naar jou toe moeten komen. Is het omdat je horecastoelen lekker zitten of heb je meer te bieden?

De ruggengraat 

Nog een heel belangrijk element om écht rekening mee te houden is iets wat, weer, ontzettend logisch gaat klinken, maar toch nog wel eens vergeten wordt. Dat is namelijk; hoe je met je personeel omgaat. Er zijn ontzettend veel goede horecazaken gesneuveld omdat ze overal aan hadden gedacht, behalve hun team. Je team is uiteindelijk de ruggengraat van je zaak. Zeker omdat je zo nauw met mensen werkt. Er moet een team staan dat niet alleen vaardig is in wat ze doen, maar ook nog eens gelukkig op de vloer. Steek dus ook veel werk in je personeelszaken. Hoe gelukkiger jij omgaat met je personeel, hoe meer ze voor jou willen doen en hoe fijner je zaak wordt; ook voor je klanten.

 

Het spannendste aan jouw horecazaak is dus het beginnen. Maar als je een goed concept hebt waar je achter staat én een goed idee van hoe je een team gaat samenstellen wat je ook kan onderhouden, klinkt het alsof het helemaal goed gaat komen. Veel succes ermee!