Alles over de Facebook groep "De motorrijder"

Van boven naar beneden, op deze pagina de volgende onderwerpen:

 

- Spelregels (groepsregels)

- Lid worden

- Moderators en beheerders

- Mijn bericht is niet geplaatst / ik kan mijn bericht niet terugvinden

- Webshop

- Voorstellen

- Bijlage niet beschikbaar

- Wat hoort er allemaal bij 'De motorrijder'? 

- Verkoopbericht delenSpelregels (versie dd 29-10-2017)

 

Spelregels en groepsinformatie (veel tekst, maar dan weet je wel wat je eigenlijk weten moet)

01. Wij plaatsen geen links naar Marktplaats of andere advertentie sites en we boycotten (links naar) Dumpert, vanwege hun 'bijzondere (cookie) beleid'.

02. Wat we ook niet plaatsen:

Berichten:

* Goede doelen en acties die weinig / niets met motor(rijden) te maken hebben.

* Voorstelberichten, met uitzonderingen van leden die meteen ook een gerichte vraag stellen.

* Berichten over beschermende kleding, omdat iedereen zelf beslist hoe hij/zij zich kleedt en ook vaak niet is te controleren of de foto een motorrijder laat zien, of iemand die door een vrachtwagen van zijn driewielertje is gereden.

* Berichten over het gebruik van reflecterende kleding of alarmlichten / groot licht voor in de file, als het gaat om zichtbaarheid op de weg.

* Berichten zoals 'Fuck the Police'.

* Berichten in een andere taal dan Nederlands, Engels of Duits. Uitzondering: sommige berichten in het Frans plaatsen we wel, omdat we ook leden uit België hebben.

* Gedeelde 'te koop berichten'. Leuk als je het bericht van een vriend wilt delen, waarin hij bijvoorbeeld zijn motor te koop aanbiedt. Maar laat die vriend gewoon zelf lid worden van onze groep, want anders fungeren we gewoon als 'goedkoop doorgeefluik'. Kleine moeite ook, om lid te worden. En dan kun je zelf je motor te koop aanbieden en alle vragen van alle leden daarover gewoon ook zelf beantwoorden.

Het is erg makkelijk om je eigen advertentie door te linken, te delen, op De Motorrijder. Doen we niet meer. Neem gewoon de moeite om je eigen foto's plus tekst in een nieuw topic te plaatsen. Je bereikt er mogelijk veel mensen mee, dus je moet er ook iets voor over hebben.

* Crowdfund acties (op een heel enkele uitzondering na), omdat we het hebben meegemaakt dat ingezameld geld ook voor iets heel anders werd gebruikt.

* Berichten (met of zonder foto's/filmpjes) over MC's, tenzij ze van een (lid van een) MC zelf afkomstig zijn, of van iemand die berichten, foto's en/of filmpjes namens een MC mag verspreiden. Dit is een mondelinge afspraak die ik met (diverse leden van) MC's ben overeengekomen, vanwege alle, vaak negatieve, publiciteit in de media. Media en MC's gaan niet goed samen. Wij werken niet mee aan het voeren van enige hetze tegen (leden van) MC's. 

- Filmpjes/foto's: 

* Filmpjes met geweld.

* Filmpjes op de zijkant gefilmd.

* Filmpjes waarin te zien is hoe een motorrijder een ongeluk krijgt. Wat is er zo leuk aan om iemand dood te zien gaan?

* Foto's 'Iemand van hier?' In verband met de privacy van de bewuste motorrijder(s) (m/v). 

- Links:

* Links naar marktplaats en vergelijkbare sites.

* Links naar besloten groepen / pagina’s.

- Afbeeldingen: 

* Afbeeldingen waarin het niet gaat om de motoren maar om de bijna-naakt-modellen.

* Afbeeldingen met tekst waarin bijvoorbeeld die poppetjes staan Honda + iets = iets, Iets + Yamaha = enzovoort.

* Afbeeldingen en cartoons met 'domme teksten'. We willen in het algemeen wat serieuzer overkomen dan menig andere groep.

* Bewegende GIF-plaatjes. In 99 van de 100 gevallen slaan die namelijk helemaal nergens op. Leuk (?) voor een andere groep!

- Overig:

* 'Like mijn pagina' en dergelijke zinnen in een bericht? Daar houden we niet van! Mee liften op het succes van De Motorrijder, vinden/noemen we dat. Het kan dus zijn dat jouw bericht daarom niet geplaatst is, of is verwijderd.

* Teksten die een 'Facebook achtergrond' hebben. Vaak zien we dan een bericht van 2 of 3 zinnen, maar door het gebruik van een achtergrond-kleur of -afbeelding verschijnt die tekst in een gigantisch formaat in het topic. Opvallend, dat wel, maar veel te opvallend in onze ogen en dus 'tijdlijn vervuilend'. 2 of 3 regels tekst, met een achtergrond van 690x495 pixels...... Nee, doen we niet meer.

03. Voorstellen doen we via onze subpagina www.facebook.com/groups/demotorrrijdervoorstelpagina/

04. Wij checken elke (!) aanvraag tot lidmaatschap; jouw Facebook account moet minimaal 4 maanden actief zijn voor je lid kunt worden. Mogelijk ontvang je een van onze standaard berichten als je een aanvraag tot lidmaatschap doet. Kijk ook eens of er berichten staan in jouw ‘spam map’ of onder ‘berichtverzoeken’

05. Wij behouden ons het recht voor zonder opgave van reden een lidmaatschapsverzoek af te wijzen en een account te blokkeren, maar in elk geval doen we dat als er geen profielfoto en geen achtergrondfoto is te zien.  

06. De Motorrijder is een onafhankelijke groep voor en door motorrijders en liefhebbers van motoren, maar ook voor bezitters van bijv. een quad of trike, met van alles en nog wat, dat met 'de motor' te maken heeft. Hier vind je serieuze berichten, soms ook minder serieuze (!), soms berichten die niets met motorrijden te maken hebben, want op elke regel moet, vinden wij, een uitzondering mogelijk zijn

07. Iedereen is welkom in deze groep. Dus wie je ook bent, wat je ook doet of gedaan hebt, of je blank, zwart, moslim of christen bent, het maakt niet uit. Of je nu een 50cc motorfiets rijdt of een 1800 of nog zwaarder, een Kreidler hebt of een Harley Davidson... je bent welkom!

08. Wie zich niet aan onze spelregels houdt loopt de kans (tijdelijk) uit de groep gezet te worden

09. Ieder lid laat een ander lid in zijn/haar waarde, we willen hier geen discriminerende opmerkingen zien; toon respect voor elkaar, niet schelden en zeker geen ziektes toewensen! Natuurlijk zijn er ook de regels van Facebook zelf, waar je je aan moet houden. Wat een ander lid ook rijdt, respecteer elkaars keus

10. Meningen verschillen, maar dwing een ander lid niet jouw mening op. Besluit iemand bijvoorbeeld beschermende kleding te dragen terwijl jij dat niet doet, respecteer dan zijn/haar besluit. Topics over kleding worden meestal niet geplaatst omdat ze bijna altijd onnodige en onzinnige discussies opleveren. We zijn oud en wijs genoeg om zelf te bepalen wat we wel of juist niet willen dragen.

11. Per lid mag je maximaal 2 berichten per dag plaatsen. Het meerdere keren plaatsen van een link als reactie in een topic kan worden gezien als spammen, dus weet wat je doet, want je loopt dan het risico al dan niet tijdelijk uit de groep te worden gezet.

12. Het is voor de moderators onmogelijk alle reacties te lezen. Zie je dingen die echt niet kunnen, neem dan contact met mij (Henry van Uden) op via bikersplace.nl@gmail.com, of met een van de moderators/beheerders

13. Blokkeer je een moderator of beheerder, dan blokkeren we jou, omdat we altijd met elk lid contact op moeten kunnen nemen. En dat kan niet als je een moderator of beheerder hebt geblokkeerd. 

14. 'Beheer' kan altijd en onaangekondigd besluiten een slotje op een topic te zetten. 'Beheer' is geen enkele uitleg verschuldigd waarom dat is gedaan en door wie. 

15. Toegevoegd punt 14-11-2017: we plaatsen vanaf nu geen Polls meer waar leden zelf opties aan toe kunnen voegen. Sommige grapjassen blijken namelijk de meest vreemde opties toe te voegen, de een nog 'leuker' dan de ander en al heel snel slaat de hele Poll dan helemaal nergens meer op. 


Lid worden van de Facebook groep 'De motorrijder'?

 

Wij controleren elke aanvraag tot lidmaatschap en we kunnen u vragen uw aanvraag te verifiëren. U kunt pas lid worden als uw Facebook account minstens 4 maanden online is. Deze regels hanteren wij omdat er ontzettend veel nep accounts op Facebook staan. De nep-accounts verdwijnen meestal vanzelf, binnen 4 maanden :-)

 

Heb je een lidmaatschap aangevraagd en blijkt vervolgens dat we je niet op jouw naam kunnen klikken (deze staat dan in het zwart in plaats van in het blauw), dan heb jij mij waarschijnlijk geblokkeerd. Ik kan het account dan niet controleren. En jij kunt dan geen lid worden. Sterker nog, we blokkeren jou dan, zodat je ook niet meer kunt meelezen bij De Motorrijder :-) 

 

Geen profielfoto? Geen omslagfoto? Nou, als je niet de moeite hebt genomen om die te plaatsen, dan vinden wij het teveel moeite om je lid van De Motorrijder te maken! 

We blokkeren je meteen als blijkt dat je 'vandaag' een Facebook account hebt aangemaakt. Voeg eerst maar eens familieleden, vrienden en bekenden toe, dat is wel zo sociaal, vinden we. Niets maar dan ook niets kan zo belangrijk zijn dat 'De motorrijder' voor alles gaat! Beheerders www.facebook.com/groups/demotorrijder

 

Henny Nobel GS (www.facebook.com/schapenhenny)

Koen van Haaren (www.facebook.com/kvhaaren)

Rik Net (www.facebook.com/rik.net.9)

Kim Vrij-Corba (www.facebook.com/kim.corba)

Kasper Bodegom (www.facebook.com/kasper.bodegom)

Willem Hogeveen (www.facebook.com/willem.hogeveen)

Jan Bout (www.facebook.com/jan.bout.98)

en  

Jolanda van Uden-Iking (www.facebook.com/calico.kali?fref=ts)
Henry van Uden (www.facebook.com/bikersplace.nl)

 

Sinds 12-12-2017 zijn Henny, Koen, Rik, Kim, Kasper, Willem en Jan 'bevordert' van moderator naar beheerder. Bij bijzonderheden graag met een van hen contact opnemen. Beslissingen worden door het team vaak na onderling overleg genomen. 


Leden kunnen nieuwe leden toevoegen, maar elk account wordt gecontroleerd en na goedkeuring is Henry de enige die leden toevoegt! 


Mijn bericht is niet geplaatst / ik kan mijn bericht niet terugvinden

 

Elk bericht wordt gekeurd door een moderator. Als jouw bericht niet geplaatst is, is het blijkbaar niet goedgekeurd. Dat kan zijn omdat in jouw bericht geweld of discriminatie voor komt, of omdat jouw bericht aanstootgevend/kwetsend materiaal bevat, maar bijvoorbeeld ook omdat het recent, misschien in iets andere vorm, door een ander lid is geplaatst. Wij kunnen onmogelijk iedereen hiervan persoonlijk op de hoogte stellen, dus graag begrip wanneer we je het niet persoonlijk laten weten als jouw bericht niet geplaatst is.

Het kan zijn dat je een bericht dat wel geplaatst is, niet terug kunt vinden. Daarom is het handig om een bericht/topic altijd te beginnen met een onderwerp en daarna een witregel. In zo'n geval zal de zoekfunctie van Facebook beter werken, vind ik zelf. Het kan zijn dat een bericht snel een eind zakt op de tijdlijn. We krijgen met enige regelmaat berichten van leden dat ze hun topic niet meer kunnen vinden. Als ze dan verder naar beneden scrollen blijkt het bericht er echter toch te staan. Zeker de pagina van 'de motorrijder' ververst vrij snel, berichten kunnen dus ook snel naar beneden verdwijnen. Aan de ene kant een nadeel, aan de andere kant een voordeel, want op 'de motorrijder' wordt het daardoor nooit snel saai. Zoek je een topic dat je zelf geplaatst hebt, dan kun je natuurlijk ook zoeken op je eigen naam.


Webshop

 

Met ingang van 8 juli heeft Frans de webshop van 'De motorrijder' nieuw leven ingeblazen. Neem eens een kijkje en bestel leuke 'De motorrijder gadgets' of andere dingen. Aan Frans de eer te bepalen wat hij via deze webshop allemaal gaat verkopen. Zie  https://www.facebook.com/dmrwebwinkel/


Voorstellen

 

Op de tijdlijn van 'De motorrijder' plaatsen we met ingang van 20 oktober 2016 geen 'voorstelberichten' meer, we maken dus ook geen uitzondering meer op deze regel. Wil je jezelf voorstellen, dan kan dat UITSLUITEND nog via de pagina die we een paar maanden geleden daarvoor hebben aangemaakt: https://www.facebook.com/groups/demotorrrijdervoorstelpagina/

De reden? Met een beetje pech stroomt de tijdlijn van 'De motorrijder' helemaal vol met alleen maar 'voorstelberichten'. De grote kracht van deze groep is echter juist de grote diversiteit en bij veel dezelfde berichten, zoals die 'voorstelberichten', zou het hier wel eens saai kunnen worden. In het verleden hebben al mensen de groep verlaten omdat ze regelmatig 10 of meer van die 'voorstelberichten' onder elkaar zagen staan. Dagelijks. Soms zelfs meerdere keren per dag.

Berichten als 'thanks for the add' en 'bedankt voor het toevoegen' en dergelijke, plaatsen we nog wel op de tijdlijn van 'De motorrijder', omdat we het waarderen dat je bedankt voor het toevoegen. Het liefst zien we daar dan een foto van jouw motor bij.

 

Toch kan het zijn dat je denkt 'dat is ook een 'voorstelbericht' en die is wel geplaatst'. Mogelijk gewoon een fout van ons. Soms is het moeilijk om onderscheid te maken, om een juiste beoordeling te doen. Des te groter de groep, des te moeilijk het 'moderatoren'.


Bijlage niet beschikbaar

 

Als je een bericht wilt plaatsen (of een bericht van een ander wilt delen), controleer dan even of dat bericht Openbaar staat. Veel berichten staan namelijk op Vrienden en als je zo'n bericht plaatst/deelt krijgen wij van beheer te zien: Bijlage niet beschikbaar. Uiteraard plaatsen we jouw bericht dan niet, want dan zouden slechts enkele mensen het kunnen lezen en dat is niet de bedoeling van berichten in een openbare groep.


Wat hoort er allemaal bij 'De motorrijder'?

De motorrijder (www.facebook.com/groups/demotorrijder) is veel meer dan een Facebook groep. Dit hoort er allemaal bij:

 

 Website:

 Bikersplace.nlwww.bikersplace.nl  -  De website van Bikersplace.nl, waarmee het lang geleden allemaal begon

Facebook Community en (sub)groepen: 

 De motorrijder - Bikersplace NL  -  www.facebook.com/DeMotorrijder  -

 Community pagina van/voor 'De motorrijder en Bikersplace'. Wees svp zo vriendelijk om deze pagina een 'Like' te geven. We besteden niet   echt veel aandacht aan deze Community, de openbare groep De Motorrijder heeft onze prioriteit.

 De motorrijder voorstelpagina  -  www.facebook.com/groups/demotorrrijdervoorstelpagina

 Lid van 'De motorrijder'? Dan is dit de groep waar je je aan de andere leden voor kunt stellen. Liefst met foto (van jouw motor).

 De motorrijder chatcafé topics  -  www.facebook.com/groups/chatcafetopics

 Rik Net plaatst in 'De motorrijder' regelmatig zijn 'chatcafé topics', topics over van alles en nog wat. Hier het complete overzicht.

 De motorrijder Reisverhalen  -  www.facebook.com/groups/DeMotorrijderReisverhalen

 Deze groep is opgezet door Rik Net. Hier kunnen leden van 'De motorrijder' hun reisverhalen plaatsen.

 De motorrijder OnzeHorecaPartners  -  www.facebook.com/groups/OnzeHorecaPartners

 Deze pagina is helaas geen succes, we gaan hem volledig aanpassen of we gaan hem verwijderen.

 Aanvulling: pagina heet nu MeetingPoints en zal zsm worden bijgewerkt. 

 Motorevenementen  -  www.facebook.com/groups/motorevenementen

 Op deze pagina worden motorevenementen, op datum gesorteerd, geplaatst. Niet alles door elkaar, maar overzichtelijk dus.

 Forum  -   http://www.renooij.com/demotorrijder

 Dankzij Cas Renooij, ook lid van 'De motorrijder', heeft 'De motorrijder' een eigen forum. Cas is de eigenaar en beheerder.

 Webwinkel  -  www.facebook.com/dmrwebwinkel

 Dankzij Frans Buring, ook lid van 'De motorrijder', heeft 'De motorrijder' een webshop. Frans is de eigenaar en beheerder.

 Stickers, badges, caps enzovoort

 Webwinkel, speciaal voor de 'stickers Meeting Points' van 'De motorrijder' 

 https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/dmr-webwinkel/c-3869191/meetingpoints/

 Zie voor meer informatie en als jij ook een Meeting Point van ons wilt worden: 

 www.facebook.com/groups/OnzeHorecaPartners/

  

En dit zijn de (besloten) provinciale/regionale subgroepen van 'De motorrijder', voor Nederland en België.

Je moet lid zijn van 'De motorrijder' om van deze groepen lid te kunnen worden!

 

Nederland:

Drenthe  -  www.facebook.com/groups/1240627572698453

Flevoland  -  www.facebook.com/groups/1710890555892330

Friesland  -  www.facebook.com/groups/1032286353561381

Gelderland  -  www.facebook.com/groups/691460657679280

Groningen  -  www.facebook.com/groups/171908443281468

Noord-Brabant  -  www.facebook.com/groups/210867569362241

Noord-Holland  -  www.facebook.com/groups/1327988443909909

Limburg  -  www.facebook.com/groups/352799631749405

Overijssel  -  www.facebook.com/groups/1127521817362233

Utrecht  -  www.facebook.com/groups/222459378180603

Zeeland  -  www.facebook.com/groups/301819806884286

Zuid-Holland  -  www.facebook.com/groups/529142690624091

België:

Antwerpen  -  www.facebook.com/groups/1887484498163483

Brussels Hoofdstedelijk Gewest  -  www.facebook.com/groups/1191781847542499

Limburg  -  www.facebook.com/groups/377544145927331

Oost-Vlaanderen  -  www.facebook.com/groups/385747118432425

Vlaams-Brabant  -  www.facebook.com/groups/382137152130075

West-Vlaanderen  -  www.facebook.com/groups/1833534043525460


Verkoopbericht delen

 

Leuk dat je een verkoopbericht wilt delen op de tijdlijn van De Motorrijder, maar de persoon voor/van wie je het bericht deelt moet wel lid zijn van onze groep, anders delen we het bericht niet. Leden mogen namelijk, vinden we, best wat voordeel hebben ten opzichte van mensen die geen lid zijn.